Proiect pentru IMM-uri care au trecut testul pietei si nu au afaceri cu statul: Scutirea de contributii obligatorii

Proiect pentru IMM-uri care au trecut testul pietei si nu au afaceri cu statul: Scutirea de contributii obligatorii

Proiectul apartine deputatilor USR Claudiu Nasui si Cristina Pana, care spun ca pot beneficia de aceasta facilitate societatile care au fost infiintate de cel putin trei ani si au inregistrat profit in fiecare an.

acum 77 luni (28 Jun 2017)

Proiectul apartine deputatilor USR Claudiu Nasui si Cristina Pana, care spun ca pot beneficia de aceasta facilitate societatile care au fost infiintate de cel putin trei ani si au inregistrat profit in fiecare an. In acelasi timp, sunt excluse firmele care au primit subventii de la stat sau au realizat mai mult de 20% din venituri din contracte cu autoritati sau institutii publice ori din contracte cu companii cu capital majoritar de stat.

Initiatorii acestui proiect de lege considera ca este necesara o astfel de facilitate pentru "dezvoltarea antreprenoriatului autentic si care in acelasi timp sa stimuleze crearea de noi locuri munca intrucat in prezent functioneaza mai multe programe de sprijin care se adreseaza in principal companiilor nou infiintate a caror rata de insucces este din pacate foarte mare".

"Aceasta propunere legislativa stabileste cadrul in care pot fi ajutati intreprinzatorii romani care au demonstrat deja ca au idei viabile, fara birocratie si fara dosare de selectie", precizeaza deputatul Claudiu Nasui in sustinerea actului normativ.

In prezent, Romania are nu mai putin de 10 programe de sustinere a antreprenoriatului prin diverse scheme de subventionare care prin natura lor se adreseaza doar unui cerc restrans de companii nou infiintate selectionate de catre diverse ministere sau agentii. Ultima astfel de schema care a fost lansata este Start-upNation, cu un cost asupra bugetului de 1,7 miliarde de lei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro