Proiect legislativ: Unitati de Jandarmerie rurala ar putea fi infiintate in comunele unde infractionalitatea este mare

Initiatorul acestei propuneri, deputatul PNL Daniel Gheorghe, a declarat pentru Romania libera ca aceasta propunere legislativa a venit din necesitatea maririi efectivelor de ordine publica la nivelul localitatilor unde posturile de politie au foarte putini lucratori, acestia fiind depasiti de multe ori, din punct de vedere al timpului de interventie si al logisticii. Care sunt criteriile de infiintare a acestor subunitati de jandarmi Potrivit proiectului de lege aceste unitati se pot infiinta la propunerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romaniei, ministrul afacerilor interne, in baza criteriilor demografice si teritoriale, precum si in functie de evolutia fenomenului infractional la nivel rural si al oraselor mici, in conditiile legii si in limita posturilor aprobate si a fondurilor bugetare alocate.

acum 81 luni (4 Mar 2016)

Astfel, de la 1 ianuarie 2017, unitati de jandarmerie rurala ar putea fi infiintate, la propunerea Inspectoratului General al Jandarmeriei, in baza criteriilor demografice si teritoriale.

Initiatorul acestei propuneri, deputatul PNL Daniel Gheorghe, a declarat pentru Romania libera ca aceasta propunere legislativa a venit din necesitatea maririi efectivelor de ordine publica la nivelul localitatilor unde posturile de politie au foarte putini lucratori, acestia fiind depasiti de multe ori, din punct de vedere al timpului de interventie si al logisticii. "Jandarmeria vine ca o forta de sprijin acolo unde politia este descoperita din punct de vedere al logisticii si al numarului de lucratori.

Primarii de comune s-au plans de numarul mare al infractiunilor

Parlamentarul a mai spus ca ideea acestui proiect a venit dupa ce mai multi reprezentanti ai Administratiei Publice Locale s-au plans de numarul mare al infractiunilor din zonele respective si au sugerat ca ar fi nevoie de o forta care sa descurajeze astfel fapte antisociale. Acestea apar in special pe fondul consumului de alcool, a lipsei locurilor de munca si a dregradarii sociale in general. Jandarmeria fiind o structura pregatita pentru restabilirea ordinii publice, poate sa descurajeze astfel de fapte, iar prin descurajare se poate preveni infractionalitatea fara sa mai fie nevoie de interventie fizica", a mai spus Gheorghe.

Care sunt criteriile de infiintare a acestor subunitati de jandarmi

Potrivit proiectului de lege aceste unitati se pot infiinta la propunerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romaniei, ministrul afacerilor interne, in baza criteriilor demografice si teritoriale, precum si in functie de evolutia fenomenului infractional la nivel rural si al oraselor mici, in conditiile legii si in limita posturilor aprobate si a fondurilor bugetare alocate.

"Unitatile/ subunitatile de jandarmerie rurala sunt subordonate nemijlocit Inspecto... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro