Proiect european, unic in tara, pentru reducerea zgomotului in jurul unuia dintre cele mai aglomerate aeroporturi

Proiect european, unic in tara, pentru reducerea zgomotului in jurul unuia dintre cele mai aglomerate aeroporturi

Un grant de 7,4 milioane de euro, acordat prin "HORIZON 2020", va fi folosit pentru identificarea de solutii inovatoare de gestionare a impactului generat de zgomotul din aviatie asupra populatiei.

acum 73 luni (8 Sep 2017)

Un grant de 7,4 milioane de euro, acordat prin "HORIZON 2020", va fi folosit pentru identificarea de solutii inovatoare de gestionare a impactului generat de zgomotul din aviatie asupra populatiei. In proiectul ANIMA (Aviation Noise Impact Management through Novel Approaches) sunt implicati 22 de membri din 11 tari, din Romania fiind doar Aeroportul de la Iasi. Astfel, aerogara ieseana, alaturi de aeroporturi precum Heathrow (Londra) si Schiphol (Amsterdam), va fi printre primele ce va implementa metode inovatoare de reducere a impactului produs de zgomotul din aviatie asupra comunitatii.

Din consortiu mai fac parte Oficiul National de Studii si de Cercetare Aerospatiala (Franta), Universitatea Metropolitana Manchester (Marea Britanie), Asociatia Aeroporturilor Regionale (Belgia), Airbus Operations SAS (Franta), Universitatea Roma Tre (Italia), Universitatea Cergy Pontoise (Franta), Universitatea Southampton (Marea Britanie).

"In contextul cresterii constante a traficului aerian, atat la nivel global, cat si local, una dintre prioritatile industriei aviatice europene este dezvoltarea de noi metodologii de gestionare a impactului generat de zgomotul din aviatie asupra populatiei. Preocuparea noastra pentru a satisface atat nevoia de mobilitate a comunitatii, dar si interesul pentru calitatea vietii ne-au recomandat ca parte importanta din acest consortiu, alaturi de doua dintre cele mai mari aeroporturi din Europa", au transmis reprezentantii aerogarii. Aeroportul din Iasi a crescut constant in ultimii ani, iar de la inceputul lui 2017 a atins recorduri de trafic datorita numeroaselor curse externe directe catre destinatii din intreaga Europa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro