Proiect de lege pentru "Savantii inchisorilor": Opera stiintifica ar trebui evaluata de un expert si va costa intre 1.500 si 7.000 de euro

Proiect de lege pentru

Ea a marturisit ca ministrul de Interne, Petre Toba, ar trebui sa explice daca si de ce intarzie sa trimita documentele cerute de procurorii DNA in dosarul in care fostul ministrul Gabriel Oprea este urmarit penal pentru abuz in serviciu, pentru folosirea ilegala a coloanelor oficiale. Potrivit DNA, Gabriel Oprea a folosit coloana oficiala de peste 1.600 de ori in perioada in care a fost ministru de Interne, de multe ori in scop personal.

acum 57 luni (30 May 2016)

Invitata la Interviurile Europa FM, ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a explicat ca, in acest moment, asteapta de la Ministerul Educatiei mai multe date.

"Ni s-a spus, de catre colegul meu de la Ministerul Educatiei, ca se poate asigura verificarea caracterului stiintific, de catre experti ai Ministerului Educatiei. Am facut un grup de lucru, s-a lucrat mult in acet grup, si acum suntem in situatia in care acest grup sustine ca aceste costuri ale expertilor sa fie suportate de catre persoana condamnata", a declarat ministrul Justitiei, Raluca Pruna, la "Interviurile Europa FM".

"Eu voi analiza in ce masura cineva care este condamnat in penitenciar, si altfel nu-si poate cumpara un sapun ca sa se spele va avea cei 1.500 de euro, sau, in final, expertii vorbesc de 2 euro/pagina.

Petre Toba, chemat la raport pentru ca tergiverseaza dosarul "Girofarul"

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a mai vorbit la Interviurile Europa FM si despre dosarul "Girofarul". Ea a marturisit ca ministrul de Interne, Petre Toba, ar trebui sa explice daca si de ce intarzie sa trimita documentele cerute de procurorii DNA in dosarul in care fostul ministrul Gabriel Oprea este urmarit penal pentru abuz in serviciu, pentru folosirea ilegala a coloanelor oficiale.

DNA a cerut Ministerului de Interne sa spuna care a fost bugetul alocat de politie pentru coloanele oficiale folosite de Gabriel Oprea pentru a putea trimite dosarul in judecata. Din moment ce cererea doamnei procuror sef Kovesi a fost sau a facut afirmatii publice, cred ca e datoria Ministerului de Interne sa explice daca a avut intr-adevar intarzieri, de ce sunt aceste intarzieri si sa discute direct cu Parchetele. Cred ca discutia trebuie sa aiba loc intre ministrul de Interne si procurorul sef DNA. Fiind o cerere publica, eu sunt convinsa ca dl Toba a auzit de aceasta cerere si va face in asa fel incat fie sa lamureasca daca exista o intarziere, fi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro