Proiect de lege pentru majorarea cu o treime a pedepselor pentru mita si trafic de influenta. Judecator: "A crescut numarul dosarelor de coruptie"

Proiect de lege pentru majorarea cu o treime a pedepselor pentru mita si trafic de influenta. Judecator:

Luarea de mita ar putea fi sanctionata cu 12 ani In esenta este vorba de o propunere legislativa, facuta de deputatul PSD Andrei -Valentin Sava, prin care a solicita majorarea limitelor pedepselor legale pentru infractiunile de luare de mita care acum sunt inchisoare 3-10 ani, respectiv pentru infractiunile de dare de mita, trafic de influenta si cumparare de influenta, care acum sunt inchisoare 2-7 ani.

acum 93 luni (15 Jul 2016)

Unul dintre membrii CSM, judecatorul Cristi Danilet, a anuntat ieri pe contul sau de facebook despre propunerea legislativa si avizul Consiliului.

Postarea lui Cristi Danilet: "Un deputat a solicitat majorarea limitelor pedepselor legale pentru infractiunile de luare de mita care sunt acum inchisoare 3-10 ani, respectiv pentru infractiunile de dare de mita, trafic de influenta si cumparare de influenta, care acum sunt inchisoare 2-7 ani. In procedura de avizare legislativa, azi Plenul CSM a fost de acord ca pedepsele pentru infractiunile de coruptie sa creasca cu o treime: pentru luare de mita inchisoare de la 4 la 12 ani, iar pentru celelalte inchisoare de la 3 la 9 ani". Luarea de mita ar putea fi sanctionata cu 12 ani

In esenta este vorba de o propunere legislativa, facuta de deputatul PSD Andrei -Valentin Sava, prin care a solicita majorarea limitelor pedepselor legale pentru infractiunile de luare de mita care acum sunt inchisoare 3-10 ani, respectiv pentru infractiunile de dare de mita, trafic de influenta si cumparare de influenta, care acum sunt inchisoare 2-7 ani.

In procedura de avizare legislativa, Plenul CSM a fost de acord astazi ca pedepsele pentru infractiunile de coruptie sa creasca cu o treime: pentru luare de mita inchisoare de la 4 la 12 ani, iar pentru celelalte inchisoare de la 3 la 9 ani. Am reactionat si atunci, demonstrand lipsa unor argumente care sa sustina o astfel de politica penala, intr-o tara infestata de coruptie la nivelul tuturor institutiilor si autoritatilor, inclusiv la nivelul justitiei", crede Cristi Danilet. Astfel, crede Danilet, atunci s-ar impune "convingerea judecatorilor sa aplice pedepse mai mari, majorarea pedepselor prevazute de lege (mai ales ridicarea minimului pedepsei) si chiar eliminarea posibilitatii de a se suspenda executarea pedepsei". Aceasta politica ne arata ineficienta combaterii fenomenului demonstrabila, de altfel, de numarul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro