Proiect de lege: inchisoare de la 3 luni la 2 ani pentru deranjarea vecinilor. Politia va avea o autoritate mai mare

Proiect de lege: inchisoare de la 3 luni la 2 ani pentru deranjarea vecinilor. Politia va avea o autoritate mai mare

Pe 2 noiembrie, Ministerul Afacerilor Interne a lansat in dezbatere publica, timp de 20 de zile, un set de modificari si completari ale unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice cuprinse intr-un proiect de Lege. Asadar, poiectul de Lege instituie o serie de masuri care sa conduca la cresterea capacitatii de interventie in domeniul ordinii si sigurantei publice, prin aceasta intelegandu-se "instituirea instrumentelor legale necesare exercitarii atributiilor de serviciu sau indeplinirii misiunilor, dar si a celor necesare asigurarii unei protectii juridice si, mai ales, fizice, a personalului angrenat", se arata in argumentarea MAI.

acum 61 luni (6 Nov 2017)

Pe 2 noiembrie, Ministerul Afacerilor Interne a lansat in dezbatere publica, timp de 20 de zile, un set de modificari si completari ale unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice cuprinse intr-un proiect de Lege. Sunt vizate Legea 61/1991 privind unele norme de convietuire sociala, Legea 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Romane si Legea privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera.

Intr-o conferinta de presa, desfasurata la sediul Politiei Rutiere, conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Constanta a prezentat principalele modificari propuse prin intermediul proiectului de lege aflat in dezbatere publica. 25, 26 sau 27, continua sa savarseasca aceste activitati si prin aceasta tulbura folosinta locuintei locatarilor dintr-un imobil constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani".

Printre alte modificari si completari cuprinse in proiectul de lege se numara incriminarea ca infractiuni si pedepsirea lor cu inchisoare sau amenda: impiedicarea politistului de catre o persoana care asista la un eveniment sa ia masuri fata de persoana vizata sau adresarea de cuvinte sau gesturi obscene politistului.

De asemenea, politistii vor beneficia la fel ca si magistratii de protectie speciala in cazurile in care viata, integritatea corporala sau bunurile lor sunt supuse unor amenintari. De altfel, cei prezenti la conferinta de presa au amintit cazuri ale unor colegi care au avut de suferit de pe urma razbunarii unor infractori cu care au avut tangenta.

Asadar, poiectul de Lege instituie o serie de masuri care sa conduca la cresterea capacitatii de interventie in domeniul ordinii si sigurantei publice, prin aceasta intelegandu-se "instituirea instrumentelor legale necesare exercitarii atributiilor de serviciu sau indeplinirii misiunilor, dar si a celor necesare asigurarii unei protectii juridice si, mai ales, fizice, a person... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro