Proiect controversat al MAI: Dupa sapte ani de blocaje, cardul de sanatate ramane doar un experiment al sistemului medical. Noua carte de identitate electronica ar putea mosteni problemele cardului

Medicii si asociatiile de pacienti manifesta reticenta si neincredere in demersul Ministerul Afacerilor Interne de a lansa in dezbatere publica un proiect de lege privind cartea electronica de identitate (CEI), care va permite autentificarea online pentru a beneficia de diverse servicii electronice si va asigura si functionalitatea cardului de sanatate, care nu va mai fi folosit de la momentul eliberarii noului document de identitate. Cu toate acestea, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Marian Burcea, a precizat ca inlocuirea cardului de sanatate cu cartea electronica de identitate va fi de durata si va exista o perioada de tranzitie in care cele doua documente vor fi valabile in paralel, pana la expirarea valabilitatii cardului de sanatate: "Sistemul cardului national de sanatate a facut multe economii si a evitat multe nereguli.

acum 47 luni (21 Mar 2017)

Specialistii critica initiativa Ministerului Afacerilor Interne de a introduce informatiile medicale ale romanilor in cipul unei carti electronice de identitate, invocand neincrederea in securitatea informationala, dar si costurile financiare suplimentare.

Dupa sapte ani de amanari si sincope in functionare aproape lunare, din septembrie 2015 pana in prezent, cardul de sanatate risca sa devina doar un experiment al sistemului sanitar.

Medicii si asociatiile de pacienti manifesta reticenta si neincredere in demersul Ministerul Afacerilor Interne de a lansa in dezbatere publica un proiect de lege privind cartea electronica de identitate (CEI), care va permite autentificarea online pentru a beneficia de diverse servicii electronice si va asigura si functionalitatea cardului de sanatate, care nu va mai fi folosit de la momentul eliberarii noului document de identitate. Elaborarea proiectului s-a realizat in cadrul unui grup de lucru interministerial la care au participat si reprezentanti ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Cu toate acestea, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Marian Burcea, a precizat ca inlocuirea cardului de sanatate cu cartea electronica de identitate va fi de durata si va exista o perioada de tranzitie in care cele doua documente vor fi valabile in paralel, pana la expirarea valabilitatii cardului de sanatate: "Sistemul cardului national de sanatate a facut multe economii si a evitat multe nereguli. Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari sustin ca aceasta initativa nu va presupune costurile suplimentare pentru sistemul informatic din Sanatate, fiind vorba doar de schimbarea "cheii de acces in sistem", care nu se va mai face prin intermediul cardului care este utilizat in prezent.

Asociatiile de pacienti critica initiativa

Presedintele Aliantei Pacientilor Cronici din Romania (APCR), Cezar Irimia, se declara impotriva desfiintarii cardului de sanatate, care si-a ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro