Proiect adoptat in Comisia Juridica din Senat in favoarea demnitarilor incompatibili

Proiect adoptat in Comisia Juridica din Senat in favoarea demnitarilor incompatibili

In proiectul depus insa de social-democratul Ciprian Nica, se reformuleaza legea si scrie ca daca persoana a ocuat functia de primar, de viceprimar sau de consilier local nu mai poate ocua niciuna dintre aceste functii timp de trei ani de la incetarea mandatului.

acum 57 luni (26 Apr 2016)

Un proiect de modificare a legii de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, depus de deputatul PSD Ciprian Nica, interzice demnitarilor declarati incompatibili sa ocupe pentru trei ani functia care le-a adus incompatibilitatea, insa le permite sa ocupe alte functii publice, potrivit Digi 24.

In prezent, legea precizeaza ca persoana care a ocupat o functie eligibila nu mai poate ocupa aceeasi functie sau orice demnitate pentru o perioada de trei ani de zile, de la incetarea mandatului, daca este declarat incompatibil de catre ANI.

In proiectul depus insa de social-democratul Ciprian Nica, se reformuleaza legea si scrie ca daca persoana a ocuat functia de primar, de viceprimar sau de consilier local nu mai poate ocua niciuna dintre aceste functii timp de trei ani de la incetarea mandatului. Insa proiectul de lege vorbeste doar de aceste trei functii, ceea ce inseamna ca acea persoana poate ocupa o functie de de presedinte de consiliu judetean. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro