Programul Prima Masina va demara in noiembrie. Beneficiarii vor putea lua credite de pana la 50.000 de lei

Programul Prima Masina va demara in noiembrie. Beneficiarii vor putea lua credite de pana la 50.000 de lei

Guvernul vrea sa lanseze din noiembrie programul Prima Masina, prin care isi propune sa sprijine achizitia de autoturisme noi cu credite bancare garantate de stat, si estimeaza ca proiectul va genera vanzarea a 20.000 de unitati anual. "Prin acest procedeu special, finantam totusi o masina medie, nu masini din gama de lux pe care probabil cei care si le doresc au si posibilitatea si bonitatea necesara ceruta de banca, ne adresam unui segment cu venituri mai reduse care nu vrea, dincolo de cei 50.000 de lei, sa-si cumpere o masina de 200.000 sau 300.000 de lei", a explicat Ponta.

acum 117 luni (6 Oct 2014)

Guvernul vrea sa lanseze din noiembrie programul Prima Masina, prin care isi propune sa sprijine achizitia de autoturisme noi cu credite bancare garantate de stat, si estimeaza ca proiectul va genera vanzarea a 20.000 de unitati anual.

"In primul rand dorim sa sprijinim achizitia de masini noi de catre tineri prin credite bancare garantate de stat, in al doilea rand sa stimulam achizitia de autoturisme noi mai sigure si mai putin poluante.

Tinerii au prioritate

Programul este destinat in principal tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, care vor avea prioritate, dar si altor categorii de varsta, si vizeaza emiterea de garantii de stat pentru creditele contractate de beneficiari in vederea achizitiei de autoturisme noi.

Valoarea creditului va fi de maximum 50.000 de lei plus TVA, la care se adauga costul politei CASCO pentru primul an.

Avansul minim solicitat de banci beneficiarului va fi intre 5% si 10% din valoarea creditului, iar costul total al finantarilor garantate de stat nu va depasi ROBOR la 3 luni plus o marja de 3%.

Durata maxima a perioadei de creditate va fi de 84 de luni.

Ponta tine cu producatorii autohtoni

Programul Prima Masina va urmari sa simplifice accesul tinerilor la creditare si va fi destinat persoanelor cu venituri reduse, incurajand insa si achizitia de masini mai putin poluante si stimuland industria autohtona de autoturisme, a declarat premierul Victor Ponta.

Seful Executivului a tinut sa precizeze ca nu este avuta in vedere posibilitatea ca cei care vor masini mai scumpe sa beneficieze de program si ca la suma maxima garantata de stat, respectiv 50.000 de lei plus TVA, va fi adaugata o diferenta, in functie de costul masinii dorite.

"Prin acest procedeu special, finantam totusi o masina medie, nu masini din gama de lux pe care probabil cei care... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro