Programul Guvernului Dancila a intrat la apa. Ce promisiuni au disparut si care au fost "reincalzite"

Guvernul Dancila, format din 28 de persoane si care va fi votat luni in Parlament, a venit cu numeroase noutati, atat in ceea ce priveste echipa de la Palatul Victoria, dar si pe partea de program de guvernare, unde autorii au omis sau nu au vrut sa treaca mai multe promisiuni electorale care ar fi trebuit deja indeplinite pana in prezent. Daca in ceea ce priveste mediul de afaceri programul PSD prevede ca "restartarea" sa fie precedata de un plan de conformare fiscala, in cazul legislatiei Justitiei documentul nu explica deloc legatura cu aniversarea Centenarului Unirii si nu ofera niciun fel de alte detalii, ceea ce naste intrebarea daca nu cumva "restartarea" ar putea insemna o amnistie penala. De asemenea, ideea unei cote 0 de TVA pentru vanzarea de locuinte si pentru inputuri in agricultura a fost uitata in cel de-al doilea program, numai ca ea sa reapara in cel de-al treilea, pentru a fi implementata cel tarziu incepand cu 1 ianuarie 2019.

acum 64 luni (29 Jan 2018)

Guvernul Dancila, format din 28 de persoane si care va fi votat luni in Parlament, a venit cu numeroase noutati, atat in ceea ce priveste echipa de la Palatul Victoria, dar si pe partea de program de guvernare, unde autorii au omis sau nu au vrut sa treaca mai multe promisiuni electorale care ar fi trebuit deja indeplinite pana in prezent. Vicepremierii si ministrii noi sunt: Ana Birchall (vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice), Viorel Stefan (vicepremier fara portofoliu), Danut Andrusca (Economie), Sorina Pintea (Sanatate), Eugen Teodorovici ( Finante), Valentin Popa (Educatie), Anton Anton (Energie), George Ivascu ( Cultura), Rovana Plumb (Fonduri Europene), Bogdan Trif (Turism), Ioana Bran (Tineret si Sport), Natalia Intotero (Romanii de pretutindeni), Ioan Denes (Ape si Paduri), Radu Oprea - (MM-uri ), Bogdan Cojocaru (Comunicatii) si Nicolae Burnete (Cercetare).

In ceea ce priveste programul de guvernare, PSD si aliatul ALDE au omis sau nu mai vor sa-si respecte o parte dintre promisiunile din primul program de guvernare, in baza caruia au castigat alegerile. Una dintre cele mai mari diferente fata de ceea ce promitea PSD si ALDE in urma cu un an are legatura cu domeniul sanatatii unde anuntau salarii mai mari. De asemenea, 0% impozit pentru medici, dar si cresterea salariilor asistentilor medicali incepand cu 1 ianuarie 2018. Nu in ultimul rand, asistentii sociali si infirmierii cu studii superioare urmau sa primeasca de la 1 ianuarie un salariu minim brut de 2.500 de lei.

Unele schimbari sunt si in ceea ce priveste capitolul Justitie, care in campania electorala din 2016 si in primul program de guvernare nu erau asa de importante ca acum. Asa-zisa transpunere a Directivei privind prezumtia de nevinovatie reprezinta chiar o baza a argumentului PSD pentru modificarea Codurilor penale, modificari prin care ar fi relaxata legislatia in materie penala si ar putea fi dezincriminate abuz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro