Programul "Alege oaia" in bucatarie. Care este secretul sa scapi de mirosul puternic al carnii de oaie

Programul

Bucatarul banatean Uica Mihai se declara unul dintre cei mai mari consumatori de carne de oaie, pe care o considera hranitoare si deosebit de sanatoasa. Ce sa mai zic de papricasul de oaie, de un gulas cu cartofi, ori de oaia la cuptor cu cartofi alaturi, ciobita apelpisita dreasa cu ardei iute, ori oaia gatita pe pat de varza creata, stropita cu vin si unsa cu mustar", povesteste bucatarul.

acum 31 luni (1 May 2018)

Bucatarul banatean Uica Mihai se declara unul dintre cei mai mari consumatori de carne de oaie, pe care o considera hranitoare si deosebit de sanatoasa.

"Seul ei contine o grupa de colesterol bun care combate colesterolul rau si ajuta la curatarea sistemului circulator si restaureaza elasticitatea vaselor sanguine. Eu unul sunt mare mancator de carne de oaie si o gatesc in fel si chip. Nu va dati seama ce buna e o supa grasa, olteneasca, din carne de oaie, care trebuie mancata neaparat fierbinte sa nu i se inchege seul deasupra, ori o pulpa de oaie fiarta in zeama de varza cu cartofi intregi si sferturi de curechi murate. Ce sa mai zic de papricasul de oaie, de un gulas cu cartofi, ori de oaia la cuptor cu cartofi alaturi, ciobita apelpisita dreasa cu ardei iute, ori oaia gatita pe pat de varza creata, stropita cu vin si unsa cu mustar", povesteste bucatarul.

Uica Mihai are si cateva mici secrete, ingrediente prin care sustine ca face ca mirosul carnii de oaie sa dispara si sa lase in farfurie o mancare ademenitoare. Pentru reteta aveti nevoie de: doua cepe, cinci rosii, patru ardei si o capatana de usturoi si 800 de grame de carne oaie, pulpa.

Luam carnea de oaie o transam in bucati potrivite si asteptam sa se coaca legumele. O sa o punem intreaga in mancare, vreme cam de un sfert de ceas, dupa care o scoatem cu tot si o aruncam.

Carnea e bine sa o aveti pregatita cu o zi in urma, presarata cu sare, maghiran si piper nemacinat. Se pun intr-un vas si se condimenteaza cu sare, chimion, foi de dafin si cimbru. Intr-o sticla de un sfert de litru cu ulei, puneti patru cinci catei de usturoi, piper boabe, busuioc si maghiran. Uleiul asta se pune peste carnea, amestecata cu legumele si se pune la gatit pe plita, intr-e o ora si chiar trei, in functie de cat de batrana este oaia. O puteti manca cu o mamaliga proaspata si va garantez ca o sa va lingeti pe degete si nici miros... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro