Prognoza meteo: zile toride pana la sfarsitul lunii. Unde se anunta cele mai ridicate temperaturi, cand revin ploile

Prognoza meteo: zile toride pana la sfarsitul lunii. Unde se anunta cele mai ridicate temperaturi, cand revin ploile

In Banat, vremea va debuta cu valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 28 -- 29 de grade si a minimelor de 13 -- 14 grade. 33 de grade in Transilvania In Transilvania, pe parcursul primei saptamani, vremea se va incalzi treptat, devenind calduroasa in a doua parte a ei, cand media temperaturii maxime va fi de 32 -- 33 de grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 15 grade. Instabilitate atmosferica in Dobrogea In Muntenia, pana pe 23 iulie, temperatura va creste usor si treptat, de la maxime in jur de 26 de grade, pana spre o medie a acestora de 34 -- 35 de grade, vremea urmand sa devina calduroasa, local caniculara in timpul dupa-amiezelor din a doua parte a primei saptamani. Ulterior, procesul de incalzire se va remarca si in aceasta regiune, astfel incat, in jurul datei de 23 iulie, se va ajunge la maxime, in medie de 24 de grade si minime in jur de 14 grade.

acum 38 luni (18 Jul 2017)

In Banat, vremea va debuta cu valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 28 -- 29 de grade si a minimelor de 13 -- 14 grade. Cele mai ridicate valori termice sunt estimate pentru perioada 21 -- 24 iulie, cand media maximelor va fi in jurul a 36 de grade, iar a celor minime de 18 -- 20 de grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani se estimeaza o scadere a valorilor termice, astfel incat la finalul ei se va ajunge la medii ale maximelor in jurul a 32 de grade si a celor minime de 16 -- 17 grade.

Variatii termice in Crisana

In Crisana se vor inregistra valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 27 -- 29 grade si a minimelor de 11 -- 13 grade. Cele mai ridicate valori termice sunt estimate pentru perioada 21 -- 24 iulie, cand media maximelor va fi in jurul a 35 de grade, iar a celor minime de 17 -- 18 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza se estimeaza o scadere a valorilor termice, astfel incat la finalul ei se va ajunge la medii ale maximelor in jurul a 30 de grade si a celor minime de 16 -- 17 grade.

33 de grade in Transilvania

In Transilvania, pe parcursul primei saptamani, vremea se va incalzi treptat, devenind calduroasa in a doua parte a ei, cand media temperaturii maxime va fi de 32 -- 33 de grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 15 grade. In intervalul 24 -- 30 iulie, regimul termic nu va avea variatii semnificative, vremea urmand sa se mentina calduroasa, in medie cu maxime de 30 -- 31 de grade si minime de 14 -- 15 grade. In unele zile ale celei de-a doua saptamani vor fi posibile ploi de scurta durata si in general slabe cantitativ, cu probabilitate ceva mai ridicata de aparitie in intervalul 25 -- 26 iulie.

Instabilitate in Maramures

In Maramures, in prima saptamana, media valorilor minime va fi de 26 ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro