PROGNOZA METEO Vreme calda in perioada 12 - 25 septembrie. Ploile apar abia dupa 18 septembrie

PROGNOZA METEO Vreme calda in perioada 12 - 25 septembrie. Ploile apar abia dupa 18 septembrie

In Banat, pe parcursul primei saptamani de prognoza, variatiile termice de la o zi la alta nu vor fi semnificative, astfel ca vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal in a doua decada a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27 -- 30 de grade si ale minimelor de 14 -- 17 grade. In Dobrogea, de la o vreme calduroasa in primele trei zile ale intervalului de prognoza, in care media regionala a maximelor termice va fi de 27 -- 29 de grade, iar a celor minime de aproximativ 18 grade, se va ajunge, in zilele de 15 si 16 septembrie, la un regim termic apropiat de normalul acestei perioade, in urma unei scaderi de 5 -- 6 grade. Pe tot parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza nu vor fi modificari semnificative, valorile termice fiind in scadere usoara de la o zi la alta, de la o medie regionala a temperaturilor maxime de 24 -- 25 grade la inceput, spre 21 -- 22 grade la finalul intervalului, in timp ce media minimelor nocturne va scadea de la 16 la 14 grade.

acum 89 luni (12 Sep 2016)

In Banat, pe parcursul primei saptamani de prognoza, variatiile termice de la o zi la alta nu vor fi semnificative, astfel ca vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal in a doua decada a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27 -- 30 de grade si ale minimelor de 14 -- 17 grade. O racorire a vremii se va resimti in cea de-a doua saptamana, astfel ca regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de asteptat maxime de 22 -- 24 de grade si minime de 11 -- 14 grade, mediat pe regiune.

In Crisana, in prima saptamana de prognoza, nu vor fi variatii termice semnificative, astfel ca se va mentine o vreme mai calda decat ar fi normal in a doua decada a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27 -- 30 de grade si ale minimelor de 13 -- 17 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani se va resimti o racorire a vremii, astfel ca regimul termic va deveni apropiat de cel specific acestei perioade din an, fiind de asteptat maxime de 22 -- 24 de grade si minime de 10 -- 13 grade, in medie regionala.

Maxime de 28 de grade Celsius in Transilvania

In Transilvania, valorile termice se vor mentine, pe parcursul primei saptamani, mai ridicate decat cele specifice la mijlocul lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 24 -- 28 de grade si ale minimelor de 10 -- 14 grade. Dupa data de 18 septembrie, regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de asteptat maxime de 20 -- 24 de grade si minime de 8 -- 12 grade, mediat pe regiune.

In Maramures, pe parcursul primei saptamani de prognoza, desi vor fi usoare variatii termice de la o zi la alta, vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal in a doua decada a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 25 -- 29 de grade si ale minimelor de 11 -- 16 grade. O racorire a vremii se va resimti in cea de-a doua saptamana, astfel ca regimul termic va deveni apropiat de cel climatologi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro