Prognoza meteo: un val de aer polar loveste Romania de Revelion

Prognoza meteo: un val de aer polar loveste Romania de Revelion

Racire semnificativa in Banat Conform prognozei de specialitate, valabila pentru perioada 26 decembrie 2016 -- 8 ianuarie 2017, publicatade Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in Banat, la inceputul intervalului de prognoza, temperatura aerului va avea valori medii usor peste normele climatologice ale perioadei, de aproximativ 6 grade ziua si 2 grade noaptea. Precipitatii in Maramures In Maramures, in prima saptamana a intervalului de prognoza temperatura aerului va scadea de la valori medii diurne de aproximativ 2 grade si nocturne de--2...0 grade, spre maxime de--3 grade si minime de--12...-11 grade in intervalul 30 decembrie -- 1 ianuarie. Ger in Moldova In Moldova, pe parcursul primei saptamani de prognoza vremea se va raci de la o zi la alta, astfel incat, in jurul datei de 31 decembrie, se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de--2...0 grade, pornind de la 5...6 grade pe 27 decembrie. Dupa 1 ianuarie va avea loc o usoara crestere a temperaturii, astfel incat se va atinge o medie diurna de 6 grade, dar ulterior, pe parcursul celei de a doua saptamani, vremea se va raci din nou si spre data de 8 ianuarie se vor consemna valori medii de 1....2 grade ziua si--7...-6 grade noaptea.

acum 75 luni (29 Dec 2016)

Meteorologii spun ca urmatoarele luni de iarna vor fi blande, insa cu episoade de viscol si ger cumplit.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), conditii de ceata vor fi in zonele joase din relief, iar acolo temperaturile sunt mai coborate, ceata se va asocia cu depunere de chiciura.

Racire semnificativa in Banat

Conform prognozei de specialitate, valabila pentru perioada 26 decembrie 2016 -- 8 ianuarie 2017, publicatade Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in Banat, la inceputul intervalului de prognoza, temperatura aerului va avea valori medii usor peste normele climatologice ale perioadei, de aproximativ 6 grade ziua si 2 grade noaptea. Apoi regimul termic va scadea treptat, astfel incat, pe 30 -- 31 decembrie, se vor inregistra maxime diurne de 2...3 grade si minime nocturne de aproximativ--8 grade, in medie.

Ulterior, valorile termice vor fi in crestere si se vor apropia de normele perioadei in jurul datei de 2 ianuarie, cand vor fi medii regionale de 3...4 grade ziua si--4...-3 grade noaptea. Spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza o noua racire a vremii va determina temperaturi maxime situate in jurul valorii de 0 grade si minime de--6 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in perioada 26-28 decembrie si din nou dupa data de 2 ianuarie.

Frig si in Crisana

In zona Crisanei, in primele zile ale prognozei valorile termice, mai ales cele nocturne, se vor situa peste normele climatologice ale perioadei, cu o medie regionala a maximelor de 4 grade si a minimelor de 0...2 grade. Apoi vremea se va raci treptat, spre medii termice de--1....0 grade ale temperaturilor diurne si de--10...-9 grade ale celor nocturne in jurul datei de 31 decembrie. In primele zile ale lunii ianuarie va avea loc o usoara incalzire, astfel incat, pe 2--3 ianuarie, maximele vor atinge val... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro