Prognoza meteo: un nou val de ninsori loveste Romania. Cat de frig se face, unde se anunta viscol, cat tine vremea rea

Prognoza meteo: un nou val de ninsori loveste Romania. Cat de frig se face, unde se anunta viscol, cat tine vremea rea

Sambata, temperaturile continua sa creasca si vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei in cea mai mare parte a tarii. Valorile termice, in special cele diurne se vor mentine sub cele climatologic specifice perioadei in cea mai mare parte a tarii, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in prima parte a intervalului cu precadere in sud si sud-est, iar spre sfarsitul acestuia mai ales in partea de sud-vest a teritoriului.

acum 50 luni (14 Jan 2017)

Sambata, temperaturile continua sa creasca si vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei in cea mai mare parte a tarii. Maximele se vor incadra intre -1 grad in estul Transilvaniei si 8 grade in sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -9 si 1 grad. In regiunile intracarpatice, cerul va fi mai mult noros si vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ. Local in sud-vest, centru si nord-esti si izolat in rest se va produce polei. Temperaturile vor fi in scadere fata de intervalul precedent, astfel incat, noaptea, vremea va deveni local geroasa, mai ales in sudul, estul si centrul tarii. In nordul, vestul si nord-estul tarii vor fi innorari si trecator va ninge slab, mai ales in nordul Carpatilor Orientali. Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 grade in estul Transilvaniei si 4 grade pe litoral, iar cele minime se vor situa, in general, intre -12 si -4 grade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -8 si 2 grade, iar cele minime se vor situa intre -13 si 0 grade. Cerul va fi innorat si temporar va ninge slab, izolat ziua, mai ales la munte, iar noaptea local in sud-vest si pe arii restranse in sud. In zona litoralului, mai ales spre sfarsitul intervalului vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si trecator ninsoare. Valorile termice, in special cele diurne se vor mentine sub cele climatologic specifice perioadei in cea mai mare parte a tarii, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in prima parte a intervalului cu precadere in sud si sud-est, iar spre sfarsitul acestuia mai ales in partea de sud-vest a teritoriului.

Va recomandam si:

Alerta meteo de vreme rea: cod portocaliu de viscol puternic in Baragan

Avertizare de vreme rea. Trei zile de ploi, temperaturi scazute si ninsori la munte

Prognoza meteo: vine un nou val de aer polar. Cat de frig se face, unde lovesc ploile, cand se anunta b... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro