Prognoza meteo: Romania, lovita de un val de aer tropical. Temperaturi anormale pentru luna septembrie, de cand vine frigul si unde se anunta ploi

Prognoza meteo: Romania, lovita de un val de aer tropical. Temperaturi anormale pentru luna septembrie, de cand vine frigul si unde se anunta ploi

In weekend, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a teritoriului, cu temperaturi maxime ce se vor incadra intre 25..26 de grade pe litoral si 35 de grade in Oltenia si in sud-vestul Munteniei. Cerul va avea innorari temporare si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in vestul si in nord-vestul tarii si local in centru si la munte.

acum 41 luni (1 Sep 2017)

In weekend, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a teritoriului, cu temperaturi maxime ce se vor incadra intre 25..26 de grade pe litoral si 35 de grade in Oltenia si in sud-vestul Munteniei. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 22 si 24 de grade pe litoral si 33 de grade in Crisana, in Banat si in Oltenia.

Izolat, caderi de grindina

Valul de caldura cuprinde, sambata, aproape toate regiunile, unde vom avea temperaturi maxime ce se vor incadra intre 25..26 de grade pe litoral si 35 de grade in Oltenia si in sud-vestul Munteniei. Cerul va avea innorari temporare si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in vestul si in nord-vestul tarii si local in centru si la munte.

Instabilitate atmosferica

Duminica, 3 septembrie, instabilitatea atmosferica se instaleaza in regiunile vestice, sud-vestice, central si nordice precum si la munte. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse, care vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului care pot lua aspect de vijelie. In aceste zone si valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedent, chiar si cu 10 grade, prognozeaza ANM. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 24 si 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 12 si 20 de grade. Temepraturile vor scadea si in regiunile estice si sud-estice, iar la nivelul intregii tari se vor situa, in general, sub mediile climatologice ale perioadei.

Va recomandam si:

Prognoza meteo: cand si unde se intoarce canicula. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro