Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani: temperaturi de vara incepand cu acest weekend

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani: temperaturi de vara incepand cu acest weekend

In Banat, in primele zile ale intervalului de prognoza, temperatura aerului va avea usoare variatii de la o zi la alta, astfel incat, intre 14 si 17 mai, maximele diurne se vor situa in general intre 22 si 24 de grade, iar minimele nocturne vor avea valori medii situate intre 10 si 13 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, iar in jurul datei de 15 mai cantitatile de apa vor putea fi insemnate La munte Regimul tremic nu va avea variatii semnificative pe parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza, prezentand totusi o tendinta de usoara crestere, astfel incat media temperaturilor diurne se va incadra intre 12 grade in primele zile si 14...16 grade dupa data de 18 mai.

acum 20 luni (14 May 2018)

In Banat, in primele zile ale intervalului de prognoza, temperatura aerului va avea usoare variatii de la o zi la alta, astfel incat, intre 14 si 17 mai, maximele diurne se vor situa in general intre 22 si 24 de grade, iar minimele nocturne vor avea valori medii situate intre 10 si 13 grade.

Vor fi ploi pe arii mai extinse si mai importante cantitativ pe 14 si 15 mai, iar apoi probabilitatea de ploaie va creste dupa data de 19 mai si se va mentine relativ ridicata pana la finalul intervalului de prognoza.

Crisana

La inceputul intervalului de prognoza temperatura aerului va avea valori maxime situate, in medie, in jurul a 22 de grade si minime de aproximativ 11 grade, caracterizand o vreme apropiata de normal din punct de vedere termic. Dupa 17 mai, vremea se va incalzi, iar pe 20-22 mai se vor inregistra valori maxime de 25...26 de grade si minime de aproximativ 12 grade, valori ce se vor mentine la aceste cote pana la finalul celor doua saptamani de prognoza.

Ploi de scurta durata, asociate in general instabilitatii atmosferice, vor fi posibile pe arii restranse aproape in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar in jurul datei de 15 mai acestea vor fi mai importante cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse.

Transilvania

In intervalul 14 - 18 mai, regimul termic va avea usoare variatii de la o zi la alta si se va concretiza prin valori maxime situate intre 20 si 23 de grade si valori minime cuprinse intre 7 si 11 grade, in medie. Dupa data de 18 mai vremea se va incalzi, astfel incat, din 20 mai, temperaturile diurne vor atinge 24...25 de grade, iar cele nocturne vor fi de 10...11 grade, valori ce se vor mentine de interes pana la sfarsitul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza. Ulterior, regimul termic va marca o crestere, vremea devenind calda pentru aceasta perioada a anului in intervalul 20 - 27 mai,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro