Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani: regiunile in care maximele urca la 30 de grade

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani: regiunile in care maximele urca la 30 de grade

Ulterior, temperatura aerului va fi in crestere, astfel ca, pana in data de 8 iunie se vor atinge frecvent valori medii maxime in jurul a 28 de grade, apoi o noua racorire a vremii va conduce la inregistrarea de maxime, in medie de 26 de grade. Minimele vor scadea usor, de la valori medii de 14 - 15 grade in primele zile ale intervalului, spre 13 grade in dimineata zilei de 30 mai, apoi vor creste spre medii in jurul a 14 grade (in 2 iunie), pentru ca ulterior, pana in 4 iunie, sa scada din nou spre medii de 12 grade. Ulterior, un nou proces de incalzire a vremii se va concretiza prin inregistrarea unor medii ale maximelor de 27 - 28 de grade, pana in data de 7 iunie, apoi vremea se va racori, astfel incat in ultima zi a intervalului de prognoza (10 iunie), media maximelor se va situa in jurul a 24 de grade. Ulterior, valorile de temperatura maxime vor cobori spre medii de 23 de grade in zilele de 2 si 3 iunie, apoi vor creste din nou, pana in data de 8 iunie, spre medii de 27 de grade.

acum 60 luni (28 May 2018)

In Banat, in ultimele zile ale lunii mai, vremea se va incalzi usor si treptat, astfel incat, in data de 31 mai, valorile maxime vor atinge, in medie, 30 de grade. Prima luna de vara va debuta cu o racorire a vremii, ce va continua pana in jurul datei de 3 iunie, cand mediile valorilor diurne vor atinge 25 - 26 de grade. Ulterior, temperatura aerului va fi in crestere, astfel ca, pana in data de 8 iunie se vor atinge frecvent valori medii maxime in jurul a 28 de grade, apoi o noua racorire a vremii va conduce la inregistrarea de maxime, in medie de 26 de grade. Minimele vor scadea usor, de la valori medii de 14 - 15 grade in primele zile ale intervalului, spre 13 grade in dimineata zilei de 30 mai, apoi vor creste spre medii in jurul a 14 grade (in 2 iunie), pentru ca ulterior, pana in 4 iunie, sa scada din nou spre medii de 12 grade. Manifestari specifice instabilitatii atmosferice (averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, posibil, grindina) se vor semnala pe aproape intreg parcursul intervalului de prognoza, cu o probabilitate mai ridicata in zilele de 27 si 28 mai, apoi in perioada 31 mai - 10 iunie.

In Crisana, temperatura aerului va creste usor de la o zi la alta, astfel incat, pana in data de 31 mai, maximele se vor situa, in medie regionala, in jurul a 29 de grade, caracterizand o vreme mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada. Din 4 iunie, temperatura va marca o crestere, astfel ca, in intervalul 4 - 8 iunie se vor inregistra maxime medii de 27 - 28 de grade. In ultimele doua zile din intervalul de prognoza (9 si 10 iunie), o noua scadere de temperatura va conduce la inregistrarea de valori termice diurne, in medie de aproximativ 24 de grade. Perioada 2 - 4 iunie va fi caracterizata de o racorire a vremii ce va conduce la inregistrarea unor valori minime medii de 11 - 12 grade, apoi vor creste usor spre 13 - 14 grade si nu vor avea variatii notabile pana la sfarsitul perioadei de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro