Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Cum va fi vremea de Craciun in fiecare regiune

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Cum va fi vremea de Craciun in fiecare regiune

BANAT Pe un fond de vreme calda pentru a doua jumatate a lunii decembrie, temperaturile maxime vor avea o scadere de la 11 grade la 5 grade in prima parte a intervalului, iar pe 20 decembrie vor reveni la 11 grade. Astfel, media lor va fi de 11...12 grade pe 17 si 20 decembrie si de 6...7 grade pe 16, 18 si 19 decembrie. In prima parte a intervalului, temperaturile minime medii vor fi cuprinse intre -2 si 2 grade, iar intre 22 si 28 decembrie acestea vor fi permanent negative, dar apropiate de pragul de inghet. In intervalul 16-18 decembrie vor fi precipitatii slabe, mixte si conditii de polei, iar intre 21 si 28 decembrie local si temporar va ninge in general slab, cu precadere la altitudini mai mari.

acum 112 luni (15 Dec 2014)

BANAT Pe un fond de vreme calda pentru a doua jumatate a lunii decembrie, temperaturile maxime vor avea o scadere de la 11 grade la 5 grade in prima parte a intervalului, iar pe 20 decembrie vor reveni la 11 grade.

Temperaturile minime medii vor fi cuprinse, in prima saptamana, intre 1 si 4 grade, iar intre 22 si 28 decembrie vor fi apropiate de pragul de inghet. In intervalele 16 - 18 decembrie si 21 - 28 decembrie temporar se vor semnala precipitatii in general slabe, predominant sub forma de ploaie.

In a doua saptamana, valorile medii termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale ale perioadei, urmand a se incadra intre 3 si 6 grade. Media temperaturilor minime nocturne va fi intre 1 si 3 grade pana pe 21 decembrie, iar in a doua saptamana va scadea usor, situandu-se intre -2 si 0 grade. Intre 16 si 18 decembrie si, temporar, in intervalul 20-28 decembrie, va fi destul de ridicata probabilitatea de aparitie a precipitatiilor in general slabe, predominant sub forma de ploaie.

TRANSILVANIA Vremea va fi usor mai calda decat normalul acestei perioade in prima saptamana, cand media temperaturilor maxime va fi, in cele mai calde zile, de 7...8 grade. Temperaturile minime medii vor creste treptat in cursul primei saptamani, de la -4 la 0 grade, apoi vor fi in scadere spre -4 grade. In intervalele 16-18 decembrie si 21-28 decembrie temporar se vor semnala precipitatii slabe, mixte, favorizand pe arii restranse producerea poleiului.

MARAMURES Vremea se va raci treptat pana pe 18 decembrie, apoi va urma o scurta incalzire, iar intre 21 si 28 decembrie temperaturile vor evolua in limite apropiate de normalul perioadei. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 9...10 grade in cele mai calde zile, dar se va situa in jur de 2 grade pe 18 decembrie si pe parcursul celei de-a doua saptamani. Valorile medii termice nocturne vor avea variatii reduse, intre 0 si 2 grade in prima saptamana, iar apoi, pana pe 28 decembrie, se vor mentine negative,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro