Prognoza meteo pentru doua saptamani: Ploile revin din 1 octombrie

In Banat, in primele zile ale intervalului de prognoza, temperaturile diurne vor marca o crestere, de la valori medii de 20-21 de grade Celsius, pana la 23-24 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in crestere la inceputul spre o medie de 11 grade, apoi vor scadea spre 7 grade in jurul datei de 6 octombrie, iar dupa 8 octombrie se vor mentine in jurul valorii de 9 grade. Pentru regiunea Transilvaniei, regimul termic va marca o crestere la inceputul intervalului de prognoza, spre valori medii de 21 de grade, ziua, si 9 grade, noaptea, dar ulterior, pana pe 6 octombrie, temperaturile vor scadea cu 5-6 grade, in medie. In Dobrogea, vremea va fi calda in primele zile ale intervalului de prognoza, cu medii ale temperaturilor maxime de 22 de grade si ale celor minime de aproximativ 12 grade, in jurul datei de 1 octombrie.

acum 70 luni (29 Sep 2014)

In urmatoarele doua saptamani, temperaturile vor fi oscila intre 17 si 24 de grade, iar din 1 octombrie,revin ploile, informeaza Agentia Nationala de Meteorologie (ANM).

In Banat, in primele zile ale intervalului de prognoza, temperaturile diurne vor marca o crestere, de la valori medii de 20-21 de grade Celsius, pana la 23-24 de grade. In intervalul 2-4 octombrie, va avea loc un proces de racire si maximele vor scadea pana la 17 grade pe 5 — 6 octombrie, pentru ca apoi sa creasca din nou spre 20 de grade Celsius, in intervalul 8 — 12 octombrie. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in crestere la inceputul spre o medie de 11 grade, apoi vor scadea spre 7 grade in jurul datei de 6 octombrie, iar dupa 8 octombrie se vor mentine in jurul valorii de 9 grade.

In Crisana, vremea va fi calda la inceputul primei saptamani de prognoza, cand temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul a 22 de grade, iar cele minime vor atinge 11 grade in dimineata zilei de 2 octombrie. Dupa aceasta data, un proces de racire va determina scaderea regimului termic, spre valori medii de 18 grade ziua si 6 grade noaptea, in jurul datei de 5 — 6 octombrie. Ploi pe arii extinse si izolat mai importante cantitativ se vor semnala in jurul datelor de 2, 3 si 7 octombrie, iar in celelalte zile probabilitatea de ploaie va fi mai redusa.

Pentru regiunea Transilvaniei, regimul termic va marca o crestere la inceputul intervalului de prognoza, spre valori medii de 21 de grade, ziua, si 9 grade, noaptea, dar ulterior, pana pe 6 octombrie, temperaturile vor scadea cu 5-6 grade, in medie. In ultimele zile ale perioadei se vor inregistra valori maxime de 18 grade si minime de 5-6 grade, caracterizand o vreme normala din punct de vedere termic pentru a doua decada a lunii octombrie. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in intervalul 1—3 octombrie si, din nou, in jurul datei de 7 octombrie, cand izolat se pot cumula cantitat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro