Prognoza meteo pe trei luni. Temperaturi de 40 de grade chiar si in luna septembrie si seceta

Prognoza meteo pe trei luni. Temperaturi de 40 de grade chiar si in luna septembrie si seceta

Meteorologii afirma ca nu este exclus sa avem zile cu o maxima chiar si de 40 de grade Celsius, in loc de o temperatura obisnuita pentru inceputul de toamna, adica de maximum 28-30 de grade Celsius. Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

acum 67 luni (26 Jun 2017)

Temperaturile vor fi cu patru-cinci grade mai ridicate fata de o zi obisnuita din aceasta luna. Concret, in loc sa avem maxime de 35 de grade Celsius, vom avea temperaturi chiar si de 40 de grade.

Tot pentru luna iulie, se anunta o cantitate redusa de precipitatii, mai exact, de 77,8 l/mp.

In ultima luna a verii, in august, temperaturile vor putin mai scazute fata de luna care o precede. Mai exact, in aceasta perioada ne putem astepta la o maxima de 37 de grade Celsius, fiind o temperatura cu cateva grade in plus fata de normalul perioadei.

Si in luna august, cantitatea de precipitatii va fi deficitara, exceptand regiunile nordice si centrale unde, local, vor fi apropiate de norma climatologica. Cantitatea medie de precipitatii prognozata este de 64.7 de l/mp. Meteorologii afirma ca nu este exclus sa avem zile cu o maxima chiar si de 40 de grade Celsius, in loc de o temperatura obisnuita pentru inceputul de toamna, adica de maximum 28-30 de grade Celsius.

In privinta ploilor, se anunta o usoara scadere in comparatie cu luna precedenta, nivelul de precipitatii ramanand mai scazut fata de media obisnuita la nivelul intregii tari. Concret, cantitatea de precipitatii va fi de 55 de l/mp, iar cantitatile cele mai scazute s-ar putea consemna in regiunile sudice, estice si vestice.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Fenomenele extreme, cu o durata scurta de manifestare, nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro