Prognoza meteo pe doua saptamani. Sfarsit de iarna pe principiul doua zile calde, trei reci. Cum va fi vremea de Martisor

Prognoza meteo pe doua saptamani. Sfarsit de iarna pe principiul doua zile calde, trei reci. Cum va fi vremea de Martisor

Astfel, potrivit meteorologilor, azi si maine in vestul, nord-vestul si centrul tarii, precum si la munte, vor fi precipitatii ce vor cumula local 10 -- 15 l/mp si pe arii restranse peste 25 l/mp. Vremea va fi intr-un proces de incalzire saptamana aceasta si in Muntenia si Oltenia astfel ca vor fi inregistrate si 17 grade.

acum 86 luni (20 Feb 2017)

Astfel, potrivit meteorologilor, azi si maine in vestul, nord-vestul si centrul tarii, precum si la munte, vor fi precipitatii ce vor cumula local 10 -- 15 l/mp si pe arii restranse peste 25 l/mp.

La munte si in Maramures insa vor predomina ninsorile si, indeosebi in nordul Carpatilor Orientali, in Muntii Apuseni si la altitudini mari in Carpatii Meridionali, se va depune strat nou, consistent de zapada. De miercuri insa vremea va intra intr-un proces de incalzire, iar in unele zone, temperaturile vor atinge si 17 grade Celsius spre sfarsitul saptamanii. in Banat, vremea se va incalzi apreciabil la mijlocul acestei saptamani, astfel ca valorile de temperatura se vor situa cu mult peste cele obisnuite in aceasta perioada din an cu maxime de 10...15 grade.

Insa de sambata 25 februarie, vremea va intra intr-un proces de racire, astfel ca, pana la sfarsitul lunii maximele nu vor depasi 4...8 grade.

In Crisana, valorile termice vor fi in crestere in primele zile, iar in intervalul 22 - 24 februarie vor fi cu mult peste media multianuala a perioadei, atingand chiar si 13 grade. In schimb, intre 25 si 28 februarie temperaturile vor scadea semnficativ si se vor situa in jurul a 7 grade.

Cat priveste Transilvania, pana spre sfarsitul primei saptamani, vremea va fi in incalzire de la o zi la alta, mercurul din termometre urcand si pana la 11 grade. In schimb, in intervalul 25-28 februarie temperaturile vor scadea si vor fi maxime de 2...5 grade, stropite de lapovita. Si aici, pentru primele zile de martie este estimata o crestere usoara si treptata a temperaturilor.

In intervalul 21-24 februarie, si in Maramures, dar si in Moldova si Dobrogea va avea loc un proces de incalzire a vremii, pentru ca din 25 februarie sa se raceasca brusc. Pentru primele zile din martie si in aceste zone sunt estimate temperaturi in crestere usoara si treptata.

Vremea va fi intr-un proces de incalzire saptamana aceasta si in Muntenia si Oltenia astfel ca vor fi ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro