Prognoza meteo pana pe 3 iulie: Vreme caniculara in Muntenia si Moldova

In Crişana, in prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor marca o creştere, de la medii de 29 de grade la inceput, spre 32...33 de grade in jurul datei de 24 iunie, apoi vor scădea spre 29...30 de grade, valori prognozate pentru intervalul 28 iunie - 3 iulie. In Maramureş, vremea se va incălzi treptat in primele zile ale prognozei, de la valori medii diurne de 29...30 de grade, spre 32 de grade pe 24 - 25 iunie, după care regimul temperaturii aerului va marca o scădere, spre o medie a valorilor maxime de 28...29 de grade, in cea de-a doua săptămană a intervalului de prognoză. Astfel, in prima săptămana se vor inregistra medii diurne de 32...33 de grade şi temperaturi nocturne de 19...20 de grade, apoi valorile maxime se vor situa in jurul a 30 de grade, iar media regională a minimelor va fi de 18 grade.

acum 79 luni (20 Jun 2016)

In Banat, in prima săptămană de prognoză valorile termice vor creşte treptat, iar media maximelor diurne va atinge 32 de grade pe 24 - 25 iunie. Apoi regimul termic va marca o scădere uşoară, astfel incat, din 27 iunie şi pană la sfarşitul celei de-a doua săptămani de prognoză, vor fi maxime diurne, in medie, de aproximativ 30 de grade, cu mici variaţii de la o zi la alta. Minimele nocturne vor creşte de la valori medii de 17 grade la inceputul intervalului, spre 19 grade in jurul datei de 25 iulie, pentru ca, ulterior, să scadă spre 17 grade.

In Crişana, in prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor marca o creştere, de la medii de 29 de grade la inceput, spre 32...33 de grade in jurul datei de 24 iunie, apoi vor scădea spre 29...30 de grade, valori prognozate pentru intervalul 28 iunie - 3 iulie. Temperaturile minime vor creşte de la 17 grade la inceputul primei săptămani de prognoză, către 19 grade, in medie, spre finalul acesteia, pentru ca apoi să scadă pană la valori medii de 17 grade, ce se vor menţine relativ constante in intervalul 29 iunie - 3 iulie. Pană in data de 21 iunie vor fi averse pe arii relativ extinse, izolat mai insemnate cantitativ, apoi gradul de instabilitate se va reduce, iar condiţii pentru ploi de scurtă durată vor fi aproape in fiecare zi, dar pe arii restranse.

In Transilvania, prima săptămană a intervalului de prognoză se va caracteriza printr-o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 32 de grade, iar la inceputul celei de-a doua săptămani regimul termic va marca o uşoară scădere, astfel incat media maximelor in intervalul 27 iunie - 3 iulie va fi de 28 de grade. Temperaturile minime vor fi mai ridicate in prima săptămană, la o medie de 17 grade, pentru ca in a doua săptămană să scadă spre o medie regională de 15 grade. Ploi de scurtă durată se vor semnala pe arii restranse, cu o probabilitate mai mare... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro