Prognoza meteo: ninsorile lovesc Romania. Cat tine vremea rea, care sunt cele mai afectate regiuni

Prognoza meteo: ninsorile lovesc Romania. Cat tine vremea rea, care sunt cele mai afectate regiuni

La sfarsitul acestei saptamani si in primele zile ale saptamanii viitoare vremea se va raci accentuat si vor fi precipitatii, mai ales in jumatatea de sud a tarii, la inceput cu precadere sub forma de ploaie, apoi mai ales sub forma de lapovita si ninsoare", a anuntat ANM.

acum 63 luni (17 Dec 2017)

"In intervalul mentionat la munte va ninge, in general moderat cantitativ in Carpatii Meridionali si de Curbura, unde se va depune strat nou de zapada.

La sfarsitul acestei saptamani si in primele zile ale saptamanii viitoare vremea se va raci accentuat si vor fi precipitatii, mai ales in jumatatea de sud a tarii, la inceput cu precadere sub forma de ploaie, apoi mai ales sub forma de lapovita si ninsoare", a anuntat ANM. Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii in sudul, centrul si estul tarii si doar izolat in rest. Acestea vor fi sub forma de ninsoare in zonele montane, mai ales ninsori in Transilvania, mixte in Oltenia, Muntenia si Moldova si predominant ploi in Dobrogea. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari temporare ziua in estul si sud-estul teritoriului, precum si in extremitatea de sud-vest si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 11 grade, iar cele minime intre -5 si 3 grade. Cerul va fi temporar noros si se vor semnala precipitatii pe arii restranse in jumatatea sudica a tarii si doar izolat in rest. Acestea vor fi sub forma de ninsoare la munte si mai ales ninsori in zonele mai joase de relief. Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 si 5 grade, iar cele minime intre -10 si 1 grad.

In urmatoarele zile, regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatura in general in jurul celor climatologic specifice perioadei, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata la inceputul intervalului in special in vest, centru, nord si la munte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro