PROGNOZA METEO Incepand de sambata, revin ninsorile in toata tara

PROGNOZA METEO Incepand de sambata, revin ninsorile in toata tara

Moldova: In aceasta regiune, procesul de incalzire a vremii din intervalul 19-23 ianuarie va determina cresterea atat a temperaturilor maxime, de la o medie de 3 grade la 6 grade, cat si a celor minime, de la valori, in medie, de -2 grade la 1...2 grade. Regimul termic nocturn va urma tot un parcurs descendent, astfel ca in noptile mai calde din intervalul 22-24 ianuarie media temperaturilor minime va fi de circa 2 grade, in cele putin mai reci care vor urma nu va mai depasi 0 grade, iar din 28 ianuarie va cobori spre -2 grade. Probabilitatea de precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, va fi mai ridicata intre 22 si 27 ianuarie, iar in zilele de 23 si 24 ianuarie izolat pot fi cantitati mai insemnate.

acum 114 luni (19 Jan 2015)

Banat: In intervalul 19-22 ianuarie, mediile de 10...11 grade ale temperaturilor maxime vor depasi cu mult pe cele multianuale specificei perioadei. Dupa racirea estimata a se produce pe parcursul zilei de 23 ianuarie, regimul termic va deveni in umatoarele zile usor mai ridicat decat cel obisnuit in ultima decada a lunii ianuarie, cu temperaturi diurne in jurul mediei de 5 grade. Insa in restul intervalului de prognoza, aceasta se va situa in jurul valorii de -1 grad, ceea ce nu exclude la nivel local si valori pozitive in zona de deal, chiar si pe parcursul celei de-a doua saptamani. Apoi, incepand cu 24 ianuarie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, desi temperaturile maxime, in medie, nu vor mai depasi 5 grade, regimul termic diurn va fi usor mai ridicat decat cel obisnuit in ultima decada a lunii ianuarie, prezentand mici variatii, de la o zi la alta.

Temporar vor fi ploi slabe si moderate in timpul primei saptamani, iar ulterior precipitatiile in general slabe, sub forma de ploaie dar si de lapovita sau ninsoare, vor avea o probabilitate de aparitie ridicata aproape zilnic, pana la sfarsitul intervalului.

Transilvania: Pe parcursul primelor 5 zile, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime apropiate de o medie de 7 grade. In intervalul 24-27 ianuarie, aceasta medie nu va mai depasi 4 grade, iar ulterior va fi in jur de 2 grade. Valorile termice nocturne vor fi permanent negative si local se va consemna gerul in depresiuni, cu precadere intre 28 ianuarie si 1 februarie, cand media regionala a temperaturilor minime va fi in jur de -5 grade.

Pana pe 22 ianuarie si dupa 28 ianuarie, conditiile de aparitie a precipitatiilor vor fi reduse, dar in celelalte zile vor fi precipitatii mixte, care pe arii restranse pot fi moderate cantitativ in 23, 24 si 27 ianuarie.

Maramures: Procesul de incalzire a vremii, caracteristic primei jumatati a acestei saptamani, va de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro