PROGNOZA METEO Ianuarie si februarie raman friguroase. In luna martie, temperaturile revin la normal, dar va ploua

PROGNOZA METEO Ianuarie si februarie raman friguroase. In luna martie, temperaturile revin la normal, dar va ploua

Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zona Transilvaniei si Moldovei, intre--5 si zero grade Celsius, iar cele mai ridicate in Banat si Dobrogea, intre zero si doua grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse intre--1 si 5 grade Celsius in Moldova, intre zero si 5 grade Celsius in Transilvania, respectiv intre 4 si 6 grade Celsius in Crisana si Dobrogea, si intre 4 si 7 grade Celsius in Banat.

acum 55 luni (5 Jan 2016)

In ianuarie, temperatura aerului va avea, in general, valori apropiate de mediile climatologice in centrul, nordul si local in vestul tarii, iar in rest acestea vor fi peste norme. Ca valori termice medii, meteorologii estimeaza, in ianuarie, pentru zona Transilvaniei, temperaturi cuprinse intre--7 si un grad Celsius, pentru Moldova intre--6 si--1 grad Celsius, si pentru Oltenia intre--3 si zero grade Celsius.

Pe de alta parte, cantitatile lunare de precipitatii vor fi, in ianuarie, apropiate de mediile multianuale in estul, sud-estul si sudul tarii, iar in restul regiunilor vor avea o tendinta de excedent. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Maramures (pana la 74 l/mp), Oltenia (pana la 57 l/mp), Banat si Crisana (pana la 54 l/mp).

In februarie 2016, temperatura medie lunara a aerului se va situa, in general, in limite apropiate de mediile climatologice (de--1 grad Celsius), cu exceptia sud-estului, sudului si local estului si vestului tarii, unde valorile termice vor fi mai ridicate decat cele normale. Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zona Transilvaniei si Moldovei, intre--5 si zero grade Celsius, iar cele mai ridicate in Banat si Dobrogea, intre zero si doua grade Celsius.

In privinta precipitatiilor, prognoza ANM releva ca acestea vor prezenta, in februarie, o tendinta spre excedent, mai putin in estul, sud-estul si local sudul tarii, unde acestea vor fi apropiate de mediile multianuale. Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Maramures (pana la 57 l/mp), Oltenia (55 l/mp), Banat si Crisana (pana la 50 l/mp). Temperaturile medii vor fi cuprinse intre--1 si 5 grade Celsius in Moldova, intre zero si 5 grade Celsius in Transilvania, respectiv intre 4 si 6 grade Celsius in Crisana si Dobrogea, si intre 4 si 7 grade Celsius in Banat. Zonele Banatului, Crisanei, Maramuresului, Transilvaniei si Olteniei vor prezenta cantitati de precipitatii cuprinse... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro