PROGNOZA METEO Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni

PROGNOZA METEO Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni

In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in februarie, pentru zonele Dobrogei si Banatului intre zero si doua grade Celsius, pentru Crisana intre zero si un grad Celsius, in Oltenia intre--2 si doua grade, in Moldova si Transilvania intre--5 si zero grade Celsius.

acum 61 luni (22 Jan 2016)

In ultima luna de iarna, temperaturile vor fi mai ridicate decat media climatologica in sudul, estul si local in vestul tarii. In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in februarie, pentru zonele Dobrogei si Banatului intre zero si doua grade Celsius, pentru Crisana intre zero si un grad Celsius, in Oltenia intre--2 si doua grade, in Moldova si Transilvania intre--5 si zero grade Celsius.

Pe de alta parte, vor fi precipitatii abundente in regiunile nord-vestice, vestice si, partial, in cele centrale, in timp ce in restul tarii vor fi apropiate de mediile multianuale. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Maramures (pana la 57 l/mp), Oltenia (pana la 55 l/mp), Banat si Crisana (pana la 50 l/mp). Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zona Moldovei (intre--1 si 5 grade) si Transilvaniei (intre zero si 5 grade Celsius). Pe de alta parte, cele mai ridicate valori termice medii vor fi inregistrate in Dobrogea si Crisana (intre 4 si 6 grade), in Banat (4-7 grade Celsius), Oltenia (3-7 grade Celsius) si Muntenia (3-6 grade Celsius). Cele mai mari cantitati se vor consemna in Maramures (pana la 60 l/mp), Oltenia (59 l/mp), Transilvania si Crisana (pana la 54 l/mp), respectiv si Banat (53 l/mp). Temperaturile medii vor fi cuprinse intre 1 si 5 grade Celsius in Moldova, intre 6 si 11 grade Celsius in Transilvania, respectiv intre 8 si 12 grade Celsius in Oltenia, Muntenia si Banat.

in ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor fi apropiate de mediile multianuale in sud si local in est, iar in restul tarii vor depasi media multianuala de 51,3 l/mp. Zonele Banatului, Transilvaniei si Olteniei vor prezenta cantitati de precipitatii cuprinse intre 40 si 78 l/mp.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro