PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

BANAT Pana pe data de 12 septembrie regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice in prima jumatate a lunii septembrie, cu o medie a maximelor diurne de 26...28 de grade, iar a minimelor de 14...16 grade. DOBROGEA In mare parte a intervalului de prognoza regimul termic se va mentine mai ridicat decat cel climatologic specific, desi temperaturile vor scadea usor de la medii de 26...28 de grade in prima saptamana la o medie regionala de 24...26 de grade in cea de-a doua. LA MUNTE In general regimul termic al celor doua saptamani de prognoza va fi caracterizat de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice perioadei, cu o medie a maximelor de 14...18 grade, iar a minimelor de 7 la 10 grade, tendinta fiind de scadere nesemnificata in partea a doua a intervalului de referinta.

acum 117 luni (8 Sep 2014)

BANAT

Pana pe data de 12 septembrie regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice in prima jumatate a lunii septembrie, cu o medie a maximelor diurne de 26...28 de grade, iar a minimelor de 14...16 grade. Dupa ziua de 13 septembrie se estimeaza o scadere a temperaturii aerului, dar nu semnificativa, astfel ca valorile se vor situa in general in jurul celor obisnuite ale perioadei, cu maxime de 23...26 de grade si minime de 12...14 grade, in medie pe regiune.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza.

CRISANA

Pana pe data de 12 septembrie se va mentine regimul termic caracterizat de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice in prima jumatate a lunii septembrie, cu maxime diurne de 26...28 de grade si minime de 13...16 grade. Dupa ziua de 13 septembrie temperatura scade usor, vremea devenind normala termic, cu valori maxime, in medie, de 23...25 de grade si minime de 11...14 grade.

TRANSILVANIA

Temperaturile maxime, in medie de 24...27 de grade, din prima saptamana a intervalului de prognoza, vor caracteriza in continuare o vreme calda pentru aceasta data calendaristica. Incepand cu data de 14 septembrie valorile de temperatura vor fi in scadere usoara, insa media regionala, intre 21 si 25 de grade ziua si intre 9 si 11 grade noaptea, se va mentine usor peste normele climatologice ale perioadei.

Probabilitatea de aparitie a ploilor, foarte redusa in prima saptamana, va creste dupa data de 14 septembrie, dar sunt estimate ploi in general slabe cantitativ.

MARAMURES

Pana pe data de 12 septembrie se va mentine un regim termic caracterizat de valori mai ridicate decat mediile climatologice specifice pentru prima jumatate a lunii septembrie, cu maxime diurne de 26...28 de grade si minime de 12...14 grade. Dupa ziua de 13 septembrie se estimeaza o scadere a temperaturii aerului, dar nu semnif... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro