PROGNOZA METEO Cum va fi vremea in tara in urmatoarele doua saptamani

PROGNOZA METEO Cum va fi vremea in tara in urmatoarele doua saptamani

BANAT: In primele doua zile ale acestei saptamani vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 20 - 22 de grade si minime in jur de 10 grade. MOLDOVA: Dupa primele trei zile cu temperaturi medii mai ridicate decat normele climatologice ale perioadei, de 18 - 21 de grade ziua si 6 - 9 grade noaptea, valorile termice vor marca o scadere accentuata, atingand, in medie, maxime de 4 - 6 grade si minime de aproximativ -2 sau 0 grade, in perioada 24 - 26 octombrie. DOBROGEA: Intre 20 si 22 octombrie, media temperaturilor va creste usor, spre maxime de 22 de grade si minime de 12 grade, abaterile pozitive fata de medie fiind de aproximativ 6 grade.

acum 107 luni (20 Oct 2014)

BANAT: In primele doua zile ale acestei saptamani vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 20 - 22 de grade si minime in jur de 10 grade. Maximele se vor situa intre 8 si 11 grade, iar minimele se vor apropia de 0 grade, in 25 octombrie.

Dupa aceasta data, regimul termic se va apropia de normalul perioadei, maxime in medie de 13 - 14 grade si minime de 3 - 5 grade. Mediile valorilor maxime vor fi de 12 - 13 grade, iar a celor minime de 3 - 4 grade.

TRANSILVANIA: In primele 2 zile vremea se va mentine calda, astfel incat media temperaturilor maxime va fi de 18 - 19 grade, iar a celor minime se va situa in jur de 8 grade. Urmeaza un proces de racire semnificativa ce va aduce regimul termic sub cel normal, respectiv maxime care, in data de 24 octombrie, vor avea o medie de 5 grade, si minime de -3 grade, in 25 si 26 octombrie.

Dupa 26 octombrie vremea se va incalzi treptat, incat valorile maxime medii vor fi de 11 - 12 grade, iar minimele de 1 - 2 grade. Ulterior probabilitatea de ploaie va fi mai redusa, exceptand ziua de 28 octombrie si inceputul lunii noiembrie cand, local, sunt posibile ploi slabe.

MARAMURES: Primele doua zile ale saptamanii vor avea un regim termic peste cel normal, respectiv o medie a maximelor de 17 - 18 grade si minime in jur de 9 grade. Ulterior se va produce o racire accentuata, media valorilor diurne urmand sa coboare spre 5 - 6 grade, iar cele minime vor fi negative, in jur de -2 si -1 grad, in 25 si 26 octombrie. In a doua saptamna de prognoza este estimata o crestere usoara a temperaturii, maxime in jurul a 11 grade si minime de 2 - 3 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata si dupa data de 27 octombrie, in restul intervalului de referinta urmand sa fie redusa.

MOLDOVA: Dupa primele trei zile cu temperaturi medii mai ridicate decat normele climatologice ale perioadei,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro