Prognoza meteo: cum va fi vremea de Florii si de Paste. In ce regiuni lovesc ploile, unde se anunta cel mai cald

Prognoza meteo: cum va fi vremea de Florii si de Paste. In ce regiuni lovesc ploile, unde se anunta cel mai cald

De Florii si de Paste, mercurul din termometre va urca pana la 12-18 grade, dar se anunta si ploi. In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, valori medii de temperatura de pana la 12 grade Celsius in Banat, Oltenia si Muntenia, de pana la 11 grade Celsius in Crisana, Maramures, Transilvania, Dobrogea si Moldova.

acum 44 luni (2 Apr 2017)

De Florii si de Paste, mercurul din termometre va urca pana la 12-18 grade, dar se anunta si ploi. Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie(ANM), in luna aprilie, temperatura aerului va avea valori in apropierea mediei climatologice in cea mai mare parte a tarii, local mai scazute in nord, nord -est si centru. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de norma in sudul si local in vestul si centrul tarii si posibil mai scazute in restul teritoriului.

Precipitatii putine in Dobrogea

In aprilie, temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de norma climatologica, in cea mai mare parte a tarii. Potrivit masuratorilor de specialitate, media multianuala lunara pentru a doua luna de primavara este de 9,3 grade Celsius, fiind luati in calcul parametrii monitorizati in intervalul 1981 -- 2010.

In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, valori medii de temperatura de pana la 12 grade Celsius in Banat, Oltenia si Muntenia, de pana la 11 grade Celsius in Crisana, Maramures, Transilvania, Dobrogea si Moldova.

De asemenea, la nivelul aceleiasi luni, cantitatile totale de precipitatii vor fi excedentare in vestul, centrul si nordul tarii si apropiate de norma, in rest. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Banat (pana la 78 l/mp), Oltenia (pana la 75 l/mp) si Transilvania (pana la 70 l/mp), iar cele mai scazute in Dobrogea (pana la 40 l/mp).

Va recomandam si:

Prognoza meteo: vreme de cosmar. De cand si unde se anunta precipitatii abundente, cat de cald va fi

Alerta meteo: Romania, lovita de un ciclon periculos. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro