Prognoza meteo: cat de mult scad temperaturile. In ce regiuni se racoreste, cand lovesc ploile torentiale si vijeliile

Prognoza meteo: cat de mult scad temperaturile. In ce regiuni se racoreste, cand lovesc ploile torentiale si vijeliile

"Pentru zona de sud si de sud-est, vorbim in continuare de valori ale temperaturi maxime apropiate de canicula si chiar peste si abia saptamana viitoare, pana in prima jumatate, vom vorbi de temperaturi apropiate de ceea ce ar fi normal pentru aceasta data din calendar', a declarat joi, Elena Mateescu, director executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), intr-o conferinta de presa, organizata de Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu - Sisesti".

acum 83 luni (11 Aug 2017)

Iin weekend-ul ce urmeaza, meteorologii prognozeaza o racire accentuata a vremii in jumatatea de vest a tarii, unde temperaturile vor scadea si cu 10 grade fata de cele inregistrate in aceste zile, iar termometrele nu vor depasi, pe timpul zilei, 24 de grade Celsius. "Pentru zona de sud si de sud-est, vorbim in continuare de valori ale temperaturi maxime apropiate de canicula si chiar peste si abia saptamana viitoare, pana in prima jumatate, vom vorbi de temperaturi apropiate de ceea ce ar fi normal pentru aceasta data din calendar', a declarat joi, Elena Mateescu, director executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), intr-o conferinta de presa, organizata de Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu - Sisesti".

Vineri, vremea va fi la fel de calda, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) urmand sa atinga si sa depaseasca pragul critic de 80 de unitati in regiunile vestice, sud-vestice si local in restul teritoriului. Conform Administratiei Nationale de Meteorologie(ANM), temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 30 si 38 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat

Sambata, temperaturile vor scadea usor fata de ziua anterioara in vestul si nord-vestul tarii, in timp ce in restul teritoriului pe arii relativ extinse canicula va persista, iar disconfortul termic se va mentine ridicat. In regiunile sud-vestice, vestice, local in centru precum si in zona de munte, treptat, instabilitatea atmosferica se va accentua si se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si va cadea grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in a doua parte a intervalului in estul tarii, dar de scurta durata si in timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 21-23 de grade in Campia de Vest si 35 de grade, izolat in est si sud-est, iar cele m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro