Prognoza meteo: cand vine primavara. Ce temperaturi se anunta, unde va fi cel mai cald, cand vin ninsorile slabe

Prognoza meteo: cand vine primavara. Ce temperaturi se anunta, unde va fi cel mai cald, cand vin ninsorile slabe

Dupa data de 16 februarie, cand valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice perioadei, respectiv maxime in jurul unei medii de 0 grade si minime medii de -9...-8 grade, vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, astfel incat temperaturile maxime vor creste de la 3 grade in data de 17 februarie pana la o medie in jurul a 8 grade pe 24-26 februarie. Minimele nocturne vor creste, in medie, de la -10...-8 grade la inceput, spre -5...-2 grade in intervalul 15- 17 februarie, iar ulterior procesul de incalzire va continua astfel ca vor fi valori medii termice nocturne de -2...0 grade in zilele de 17 si 18 februarie si 2...4 grade, la sfarsitul celei de-a doua saptamani. Valorile medii ale temperaturilor maxime vor creste de la 0...1 grad de la mijlocul primei saptamani, pana la 2...3 grade spre sfarsitul intervalului, iar cele minime de la -8...-5 grade, pana la valori medii in jur de -4 grade, spre sfarsitul celei de-a doua saptamani.

acum 86 luni (16 Feb 2017)

Astfel, de la temperaturi maxime diurne de aproximativ 3 grade la inceput, se vor atinge, in medie, 8...10 grade in ultimele doua zile. Temperaturile medii nocturne vor creste, de asemenea, de la -6 la 0 grade in primele 7 zile.

In cea de a doua saptamana, valorile de temperatura nu vor avea variatii importante si se vor mentine in jurul unei medii regionale de 11 grade, ziua si 2 grade, noaptea, caracterizand o vreme calda pentru a doua jumatate a lunii februarie. Pana pe 18 februarie nu vor fi precipitatii, dar in intervalul 19 - 26 februarie acestea, mai ales ploi, se pot semnala zilnic, cu o probabilitate mai ridicata de a fi mai insemnate cantitativ in jurul datei de 20 februarie.

Cald in Crisana

Vremea va intra intr-un proces de incalzire, ce se va concretiza prin temperaturi maxime in crestere, de la o medie de 4 grade la inceputul intervalului, pana la 10 grade pe 17 februarie. Regimul termic nocturn va avea o evolutie similara, astfel incat temperaturile minime vor creste, in medie, de la -7...-6 grade, pana la 0...2 grade la mijlocul intervalului de prognoza. In cea de a doua saptamana, vremea va fi calda, iar valorile termice se vor mentine relativ constante, in jurul unei medii regionale de 9 grade, ziua si aproximativ 1 grad, noaptea.

Nopti geroase in Transilvania

In prima saptamana a intervalului de prognoza, valorile termice vor fi in crestere de la o zi la alta, astfel incat maximele diurne vor atinge 7...8 grade in jurul datei de 18 februarie. Temperaturile nocturne vor caracteriza o vreme geroasa la inceputul intervalului, cand se vor inregistra, in medie, -14...-12 grade, apoi vor fi in crestere, spre o valoare medie regionala de -2...0 grade pe 20 - 21 februarie. Pe parcursul celei de a doua saptamani, regimul termic va fi apropiat de norme, cu medii ale temperaturii maxime de 7...8 grade si minime de -2...0 grade.

8 grade in Maramures

In intervalul 13-20 februarie va... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro