Prognoza meteo: cand se termina vara si cum va fi vremea in septembrie. In ce regiuni ploua si cat mai tine seceta

Prognoza meteo: cand se termina vara si cum va fi vremea in septembrie. In ce regiuni ploua si cat mai tine seceta

In ultima luna de vara, temperatura medie a aerului se va situa peste normalul perioadei in sud-estul tarii si local in sud, est si in vestul extrem, iar in rest vor fi valori termice apropiate de media climatologica. Ploi putine in septembrie In septembrie, regimul termic al aerului va avea valori peste normele climatologice in sud-estul si local in sudul, estul si extremitatea de vest a tarii, iar in rest temperaturile medii lunare vor fi apropiate de norme, media multianuala lunara fiind de 14, 8 grade Celsius.

acum 90 luni (21 Aug 2016)

In ultima luna de vara, temperatura medie a aerului se va situa peste normalul perioadei in sud-estul tarii si local in sud, est si in vestul extrem, iar in rest vor fi valori termice apropiate de media climatologica.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie(ANM), cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in cea mai mare parte a teritoriului, media lunii fiind stabilita la 64,7 l/mp.

Meteorologii spun ca pana la sfarsitul lunii august, temperatura aerului se va situa peste medie in sud-est si, local, in sud si vest, iar in rest valorile termice vor fi apropiate de media climatologica, stabilita la valoarea de 19,7 grade Celsius.

Pe de alta parte, cantitatile totale de precipitatii se vor mentine deficitare in cea mai mare parte a teritoriului, cu exceptia regiunilor nordice, unde se vor apropia de norma multianuala, de 64,7 litri/metrul patrat.

Ploi putine in septembrie

In septembrie, regimul termic al aerului va avea valori peste normele climatologice in sud-estul si local in sudul, estul si extremitatea de vest a tarii, iar in rest temperaturile medii lunare vor fi apropiate de norme, media multianuala lunara fiind de 14, 8 grade Celsius.

Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in majoritatea regiunilor, exceptand centrul tarii, unde acestea vor fi apropiate de valorile normale, adica de 55 l/mp.

Vreme frumoasa si in octombrie

In octombrie, temperatura medie lunara a aerului va inregistra valori mai ridicate decat normalul perioadei in sud-estul tarii si local in sudul si vestul extrem, iar in rest aceasta se va apropia de media climatologica de 9,6 grade Celsius. Cantitatile totale de precipitatii vor fi normale in sud-estul si local in sudul tarii, iar in nord-estul, centrul si vestul extrem precipitatiile pot fi peste mediile acestei luni, masurate la 43,5 l/mp. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro