Profilul sinucigasului de la poligon, explicat de specialisti in criminalistica

Profilul sinucigasului de la poligon, explicat de specialisti in criminalistica

Clientii poligoanelor de tir vor fi verificati Clientii poligoanelor de tir vor fi verificati de politistii specializati in arme, explozivi si substante toxice, in conditiile in care in acest moment sedintele de tragere pot fi sustinute de orice persoana care are peste 18 ani, doar pe baza actului de identitate. Psiholog: "Este sinucigasul demonstrativ, care vrea sa ramana in istorie, la fel ca si copilotul avionului prabusit in Alpi" Depresia grava a impins un tanar de 24 de ani sa se sinucida intr-un poligon privat din Bucuresti, insa nu inainte de a-l ucide, cu sange-rece, pe instructorul sau de tir, pe care l-a impuscat cu trei gloante in cap si in piept.

acum 107 luni (2 Apr 2015)

Sinucigasul de la Poligon avea suferinte psihice grave, prezenta dizarmonii de personalitate, era egoist si voia sa se razbune. Asa l-au descris, pe scurt, specialistii in psihologie, dar si criminologii pe tanarul de 24 de ani din comuna Pantelimon, care l-a impuscat cu sange-rece pe instructorul sau de tir, un barbat cu o experienta de peste 30 de ani in manuirea armelor.

Cazul tanarului Cristian Pop, care a admis ca era macinat de o depresie puternica in biletul de adio pe care l-a lasat in propria locuinta, este singurul de acest gen consemnat de Politia Romana. In aceeasi nota, specialistii subliniaza ca sinuciderea acestuia a fost una demonstrativa si afirma ca vizitele facute de Pop la poligonul privat erau un mod de refulare, de a se descarca nervos.

Profilul lui Cristian Pop, conturat de specialisti

Pop se incadreaza in tiparul celor care se sinucid, dar care inainte de a recurge la acest gest omoara si alte persoane. Combinatia letala de factori care ii determina pe sinucigasi sa omoare pe cineva inainte este urmatoarea: frustrare, dorinta de razbunare si teama ca ar putea pierde ceea ce le apartine, asta in cazul in care decid sa ucida pe cineva din familie.

Specialistii atrag atentia ca in ultimii ani varsta celor care se sinucid a scazut, pana la adolescenta, iar gestul acestora poate fi explicat de dezechilibrele hormonale. Ei au pe constiinta victimele", a mai explicat Dan Antonescu, adaugand ca un sinucigas care a avut o serie de tentative se va perfectiona la fel ca si infractorii. "Este un egoist care trage concluzia ca nu mai are de ce sa traiasca", a subliniat specialistul.

"Depresia e ca un cariu intr-o barna de stejar"

La randul sau, psihologul Tudorel Butoi sustine ca cei care ajung sa se sinucida au o stima de sine tot mai scazuta, ceea ce se desprinde si din biletul gasit de anchetatori in casa tanarului Cristian Pop. "In acest m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro