Profilerul care a gasit ucigasi pe banda rulanta, despre moartea ziaristului prins in legaturi homosexuale: "Ei au gelozii puternice, sunt violenti, razbunatori"

Colonelul in rezerva Liviu Chesnoiu (60 de ani) a fost ani de zile "profilerul" Politiei Constanta, in calitatea sa de psiholog principal si expert poligraf. In cazul de la Plopeni din vara lui 2006, Mihaela Andreea Dodan, o fetita de 5 ani, a fost ucisa si apoi violata de vecinul de peste drum, Adrian Florescu (26 ani). Acesta era mahmur dupa 12 beri, pahare de vin si niste coniac, cand copila a intrat in casa lui, trimisa de mama sa ceara o tigara - amanunt uitat de mama cu desavarsire. Florescu a participat la cautari alaturi de parintii fetitei, de tot satul, de anchetatori si de voluntari. In medalion, criminalul ei - Adrian Florescu Sursa foto IPJ Constanta La actiune s-a intervenit cu elicopter, cu echipaje sporite, care au luat la pas dealurile Plopeniului, iar una dintre ipoteze a fost chiar ca o retea de traficanti de copii au scos fetita din tara si-au dus-o in Bulgaria. Procurorul-sef Zafer Sadic de la Sectia de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta recunoaste ca nu a avut, pur si simplu, nicio pista in cazul Itoafa.

acum 45 luni (1 Nov 2016)

Colonelul in rezerva Liviu Chesnoiu (60 de ani) a fost ani de zile "profilerul" Politiei Constanta, in calitatea sa de psiholog principal si expert poligraf. Omul cu detectorul de minciuni are o placere deosebita in a sta de vorba cu semenii, a le face portretul psihologic si descoperi slabiciunile.

Inainte de a fi politist, a lucrat ca profesor la Scoala Ajutatoare nr. "Am toata rabdarea din lume, pot sta de vorba cu oamenii pana la 12 noaptea, fara sa ma plictisesc sau sa ma enervez. De fapt, asta este principala calitate a unui anchetator: sa domine interlocutorul care este suspect intr-un caz, sa nu-i arate ca este obosit, enervat, iritat.

Atunci cand nici flerul, nici dovezile, nici macar intamplarea sau norocul nu ii ajuta pe anchetatori, in fisetele Politiei apar AN-urile, dosarele cu Autor Necunoscut. Din 2012, crimele cu autor necunoscut nu se mai prescriu, astfel ca oamenii legii au de atunci tot timpul inainte sa rezolve cazurile-balast care le ingreuneaza statistica.

Un astfel de caz a fost rezolvat de colonelul Chesnoiu dupa 7 ani. Un pusti de 12 ani fusese omorat de un militar in termen, care iesise in permisie si a comis crima pe malul lacului Siutghiol din Mamaia, langa debarcaderul Neptun. "Aveam un coleg, sef de politie, care m-a chemat sa-l ajut cu acest caz ramas nerezolvat, care se plimba de la politie la parchet. "Politistul nu e lasat sa munceasca"

Ce conditii trebuie indeplinite ca sa rezolvi un caz? Este criminalul atat de inteligent incat nu face greseli sau anchetatorul nu este suficient de priceput? Ca sa rezolvi un caz, trebuie sa vrea Dumnezeu, sa ai timp, rabdare si sa-ti mearga mintea. Pe un dosar cu cercetare buna facuta la locul crimei, imposibil sa nu ai rezultate. De cate ori a fost lovita, cum a fost atacata. Un talhar nu da de 100 ori in ea, ci o loveste s-o ameteasca, ii ia geanta si a fugit. Daca ii da de 100 ori in cap, atunci ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro