Profetiile pustnicului Zosima din muntii Bucovinei, cel care si-a prevestit cu exactitate moartea: "O sa fie mare macel"

Profetiile pustnicului Zosima din muntii Bucovinei, cel care si-a prevestit cu exactitate moartea:

Pustnicul Zosima din Muntii Rarau a fost un sihastru ce nu a fost vazut mai de nimeni, multa lume considerand ca, de fapt, la baza existentei sale ar sta o legenda si ca pustinul Zosima nu ar fi existat niciodata.

acum 78 luni (4 Jun 2016)

Pustnicul Zosima din Muntii Rarau a fost un sihastru ce nu a fost vazut mai de nimeni, multa lume considerand ca, de fapt, la baza existentei sale ar sta o legenda si ca pustinul Zosima nu ar fi existat niciodata. Inainte de a-si da ultima suflare, Zosima si-a sapat singur groapa, dupa care l-a asteptat pe Ioan Baron, care l-a asezat in mormant si a pus pamant peste el.

Ultima dorinta a sihastrului a fost aceea de a nu-i fi pusa cruce deasupra mormantului pentru a nu sti nimeni unde este ingropat. Zosima nu a dorit sa fie deranajat de eventuali pelerini, dupa trecerea in lumea de dincolo. Chiar se zvoneste ca sihastrul de fapt ar bantui padurile de la poalele Giumalaului, fiind descris ca fiind un batran cu parul si cu barba lunga pana la pamant. El ar fi fost mai multe persoane, insa reusea de fiecare data sa dispara, evitand sa vorbeasca sau sa vada alti oameni. Roaga-te sa te pazeasca Dumnezeu, ca este greu de scapat de ce o sa fie.

Calugarul Zosima a vietuit pana in anul 1959 la Manastirea Rarau, cand a fost nevoit sa plece de acolo de frica comunistilor. Nimeni nu a mai stiut de el pana in anul 2000, spunandu-se ca ar fi murit. Alte stiri pe aceasta tema:

Pustnicul din Rarau care vindeca oameni trimisi de medici: "Daca stati o zi la mine pe munte, uitati ce va doare"

Cine este parintele Arsenie Praja, pustnicul din Apuseni care a capatat supranumele "doctorul fara de arginti"

Sfantul Stelian, ingerul familiei crestine: minunile pustnicului care tamaduieste copiii bolnavi si le da prunci mamelor sterpe ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro