Profetiile din picturile parintelui Arsenie Boca: atentatele teroriste si tehnologia care va aduce sfarsitul lumii

Profetiile din picturile parintelui Arsenie Boca: atentatele teroriste si tehnologia care va aduce sfarsitul lumii

Soarele intunecat, norii de praf si de fum, blocurile zgarie-nori ori cuprinse de vapaia de foc sunt schitate in rosu aprins si portocaliu de zugravul inspirat. "Toate aceste semne ni le-a proorocit parintele Arsenie prin anii 1945 - 1946 si ne-a talmacit din Biblie de la Apocalipsa, ca se va ridica de la rasarit un popor fara cruce, va bantui casele oamenilor, le va darama, le va nimici, se va calca om pe om, se va manca din carne de om si se va bea sange de om.

acum 110 luni (5 May 2015)

Arsenie Boca a ajuns la Biserica Draganescu in 1968 si a lucrat timp de 15 ani la realizarea picturilor ei. "Din zugrav de suflete, fericite sa se modeleze dupa Domnul tuturor, iata-te zugrav de biserici, adica al celor ce poarta pe chipurile cuvioase reflexul desavarsirii Fiului lui Dumnezeu. Mica biserica de la Draganescu are norocul sa simta pe zidurile ei zugravite predicile fierbinti, pe care miile de oameni le ascultau la Sambata de Sus. E o pictura noua ca si predica de atunci", ii scria in 1971 filozoful Nichifor Crainic parintelui Arsenie.

Zgarie-norii in flacari

De cativa ani, unele dintre picturile pastrate in Biserica Draganescu, opere ale parintelui Arsenie Boca, au primit interpretari cu totul neobisnuite. O astfel de scena este cea a Invierii. In fundalul icoanei Mantuitorului au fost pictate mai multe imagini apocaliptice printre care si doua cladiri in flacari, care seamana celor doua turnuri gemene din New York devastate in urma atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001. Reprezentantii bisericii explicau ca asocierea scenei pictate de parintele Arsenie cu cea a tragediei din New York este doar o interpretare speculativa.

"Scena Invierii are in fundal, de o parte si de alta a lui Hristos, lumea in flacari. Soarele intunecat, norii de praf si de fum, blocurile zgarie-nori ori cuprinse de vapaia de foc sunt schitate in rosu aprins si portocaliu de zugravul inspirat. Invierea este temeiul Judecatii de Apoi", informa Revista Ortodoxa, periodic al Episcopiei Giurgiului, intr-un documentar dedicat picturilor realizate de parintele Arsenie Boca.

Sfarsitul omului modern

O alta ilustrare controversata din Biserica Draganescu este cea a omului modern si a luxului in care traieste, si ea realizata de pictor in anii 1970. "M-am insurat, mi-am rotunjit tarina, mi-am cumparat milioane de cai putere, caut locuinta pe alta planeta, asa ca rogu-te sa ma ierti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro