Profesorul universitar Dan Pacurariu, banuit ca si-a ucis iubita in urma cu 18 ani, a fost arestat

Profesorul universitar Dan Pacurariu, banuit ca si-a ucis iubita in urma cu 18 ani, a fost arestat

"Mai multe convorbiri din 2012 arata cum acesta stabileste cu mama sa tot ce trebuie sa spuna si cum trebuie sa motiveze in fata organelor de ancheta, facandu-si un scenariu si cu eventualele intrebari ce-i vor fi puse (mai mult, inculpatul isi ia si notite in acest sens, cu ocazia perchezitiei domiciliare din 29.05.2012 fiind descoperita si ridicata o coala de hartie pe care erau punctate detalii in legatura cu elemente esentiale ale cauzei)", arata documentele de la dosar. o Varsta autorului este sub 35 de ani, dar poate varia intre 18 si 45 de ani (Dan Pacurariu avea 38 de ani la data faptei) o Are in general o relatie cu o femeie semnificativa (mama sa Pacurariu Jeanna, singura persoana care-l putea influenta, dupa cum au aratat procurorii) o Nivelul de inteligenta este spre superior (Dan Pacurariu este profesor universitar doctor) o Persoanele din anturajul criminalului il cunosc ca pe o persoana cu un comportament violent si incearca sa evite certurile cu acesta (declaratiile martorilor l-au descris in acest mod pe Pacurariu) o Cand este insultat sau amenintat, raspunde prin violenta.

acum 100 luni (18 Mar 2016)

Magistratii au admis contestatia facuta de procurori la decizia Tribunalului Bucuresti de a-l plasa sub control judiciar pe profesorul universitar Dan Pacurariu.

Initial, judecatorii au considerat ca suspectul avea un comportament de hartuitor, dar nu era perceput ca o amenintare pentru victima, motiv pentru care au considerat ca nu reprezinta un pericol public. Suspectul principal a fost inca de la inceput Dan Pacurariu, care avea o relatie de dragoste cu victima. "Eu de mana astuia voi muri", le-a marturisit de mai multe ori Mihaela prietenelor sale.

Dan Pacurariu (55 de ani) a fost suspectul principal al crimei inca de la inceput, dar abia acum anchetatorii au reusit sa probeze vinovatia autorului. "De notat este faptul ca acest alibi a fost inca de la inceput sustinut de catre tatal inculpatului, rector al Universitatii Hyperion, persoana influenta la vremea respectiva, acesta sustinand in mod nereal ca inculpatul si-ar fi petrecut intreaga seara acasa impreuna cu parintii, sarbatorind aniversarea casatoriei lor", se precizeaza in documentele anchetatorilor. Cum s-a dat de gol criminalul

Dan Pacurariu s-ar fi dat insa singur de gol. ca victima Mihaela Fulga a fost omorata, in data de 29.06.1998 (luni), in jurul orei 17.00 - 18.00, in conditiile in care cadavrul acesteia a fost descoperit in acea zi, insa abia in jurul orelor 22.00-23.00", arata procurorii. "Crima a fost comisa in noaptea de 26 spre 27 iunie 1998, iar incepand de a doua zi Pacurariu a sunat victima pe telefonul mobil de zeci de ori, apeluri care au fost gasite ulterior de anchetatori", arata surse apropiate echipei de ancheta. Mai exact, la cercetarea facuta la fata locului, politistii au gasit mai multe bijuterii din aur si suma de 1.885 de dolari, ceea ce le-a intarit convingerea ca mobilul crimei nu a fost jaful. Asta desi din casa disparusera un lantisor si o bratara din aur, model "Bismark", primite de victima cad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro