Profesorul universitar Costica Lupu, de la Universitatea "Vasile Alecsandri" Bacau, arestat la domiciliu pentru luare de mita

Profesorul universitar Costica Lupu, de la Universitatea

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau au dispus, prin ordonanta, astazi, 31 mai, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea inculpatilor: - "Lupu Costica, pentru savarsirea a 9 infractiuni de luare de mita, prev.

acum 52 luni (31 May 2017)

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau au dispus, prin ordonanta, astazi, 31 mai, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea inculpatilor: - "Lupu Costica, pentru savarsirea a 9 infractiuni de luare de mita, prev. si - Zaharia Margareta, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, prev.

In cursul zilei de astazi, Costica Lupu a fost prezentat judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Bacau cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile. Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau au contestat masura arestului la domiciliu, motivat de faptul ca cercetarile sunt in curs de desfasurare.

"Din coroborarea probelor administrate in cauza pana in prezent, s-a retinut urmatoarea situatie de fapt: In perioada 4.04 - 30.05.2017, inculpatul Lupu Costica, cadru didactic universitar la Universitatea "Vasile Alecsandri" Bacau, a primit diverse sume de bani si bunuri materiale de la mai multe persoane (studenti, masteranzi, cadre didactice din invatamantul preuniversitar), in vederea facilitarii obtinerii de catre acestea a unor rezultate satisfacatoare la examene, respectiv pentru obtinerea gradului I in invatamantul preuniversitar.

La data de 30.05.2017, inculpata Zaharia Margareta a remis inculpatului Lupu Costica suma de 1.450 lei in vederea facilitarii promovarii examenului de licenta. Initial, in 2014, cand era lector, a fost numit in functie pentru un an, de fostul rector Valentin Nedeff, desi ARACIS impune standardul minim de conferentiar pentru a fi director de departament la DPPD ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro