Profesorul grevist din Olt si-a rezolvat problema abia dupa ce a protestat in fata Ministerului Educatiei: "Goarna e ultima solutie in Romania!"

Profesorul grevist din Olt si-a rezolvat problema abia dupa ce a protestat in fata Ministerului Educatiei:

A fost nevoie ca ministrul Educatiei Nationale sa puna la treaba comisia de mobilitate a Inspectoratului Scolar Judetean Olt si decizia de a-i acorda profesorului grevist Aurel Dascalu cele opt ore de matematica solicitate, legal, sa fie in sfarsit adoptata. Profesorul se lupta de luni de zile cu conducerea Scolii Poboru, din judetul Olt, si cu sefii comisiei de mobilitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean, de la care cere, conform legii, la pretransfer, opt ore de matematica.

acum 35 luni (20 Jun 2017)

A fost nevoie ca ministrul Educatiei Nationale sa puna la treaba comisia de mobilitate a Inspectoratului Scolar Judetean Olt si decizia de a-i acorda profesorului grevist Aurel Dascalu cele opt ore de matematica solicitate, legal, sa fie in sfarsit adoptata.

Profesorul se lupta de luni de zile cu conducerea Scolii Poboru, din judetul Olt, si cu sefii comisiei de mobilitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean, de la care cere, conform legii, la pretransfer, opt ore de matematica. Profesorul are trei specializari - limba romana, religie si matematica, si, pentru ca numarul elevilor scade de la un an la altul, si-a dorit sa obtina jumatate de catedra pe matematica, in prezent predand limba romana la doua scoli.

Perioada de pretransfer in care profesorul a solicitat orele se organizeaza, insa, inaintea titularizarilor prin articolul 253, iar pentru a nu-i da orele profesorului grevist, scoala a impus conditii specifice, printre acestea aceea de a fi predat matematica. Profesorul a contestat, sesizand mai multe incalcari de procedura, a ajuns, din aprilie, cu protestul in fata Inspectoratului Scolar Judetean Olt, a trecut ulterior la protestul in fata Minsiterului Educatiei, obtinand anularea conditiilor specifice. Nu, insa, si orele, comisia de mobilitate invocand ulterior un pretins conflict in instanta pe orele respective, urmare a contestatiei profesoarei suplinitoare, de data aceasta.

"Nu voi putea sa stau in fiecare zi, sunt constient de asta, e si foarte scump, dar poate nici nu va fi nevoie. Am deja probleme mari cu locul de parcare, sunt singur si e mai greu sa ma descurc cu tot arsenalul pregatit.

N-a mai fost nevoie, pentru ca, dupa o discutie cu un secretar de stat si o alta chiar cu ministrul Educatiei, Dascalu a primit vestea ca decizia prin care i se acorda orele solicitate s-a luat la nivelul comisiei de mobilitate a ISJ Olt, desi luni de zile i s-a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro