Profesorul de sport care plateste lunar o bursa copiilor nevoiasi. A inceput cu banii de la propria nunta

Profesorul de sport care plateste lunar o bursa copiilor nevoiasi. A inceput cu banii de la propria nunta

Sotia a pictat pe un perete al salii de sport din Floresti un cuplu care sustine idee de miscare FOTO Florina Pop Si-a facut o echipa cu trei studenti la Facultatea de Educatie Fizica si Sport a Universitatii Babes-Bolyai (UBB), iar impreuna isi impart cursurile pe care le tin la Asociatia "Minute de Miscare". De aceea, de mai bine de un an doneaza lunar intre de 300 si 500 de lei, in functie de veniturile care intra lunar in bugetul asociatiei. Mai puteti citi: Specialist in turism de la Oxford: "Romania are nevoie de drumuri, nu de Dracula" Peter McGuniggle, cadru didactic specializat in turism la Universitatea Oxford Brookes din Marea Britanie, ne sfatuieste sa mizam pe zona rurala, pe orasele cu traditie si pe caldura oamenilor pentru a atrage mai multi vizitatori din strainatate.

acum 89 luni (11 Feb 2017)

In ultima joi din ianuarie, pe un ger de crapa pietrele, Adrian Muntean facea exercitii fizice cu copii intr-o sala din localitatea clujeana Floresti. Are 34 de ani si tine mult sa faca lucrurile in cel mai profesionist mod posibil.

"De la bunica mea am invatat sa fac totul cum trebuie. Mi-a spus foarte clar dupa ce am absolvit facultatea de sport sa fiu serios chiar daca salariul de profesor este mic: ", ne povesteste Adrian.

Crede in puterea sportului de a modela caractere si corpuri. Din acest motiv a creat Asociatia "Minute de Miscare" care-i permite sa demonstreze principiile in care crede: munca, disciplina, miscare, corectitudine, calitate. Entuziasmul cu care vorbeste despre programele sportive de la asociatie si puterea cu care creeaza continuu jocuri atractive pentru copii sunt coplesitoare. Nu se limiteaza la orele pe care le are la Scoala Elf, ci face sport cu piticii de la gradinite din Cluj-Napoca si Floresti. Pentru ca, zice Adrian, ei au nevoie de timpuriu sa invete ca e bine sa faca sport.

La concurs cu cei mai mici fani ai miscarii FOTO: arhiva personala

A inceput cu banii de la nunta

Acum, la cei 34 de ani, regreta ca nu a facut sport de performanta cand era mic. Dupa ce un profesor de desen i-a explicat ca ar fi mai bine sa nu urmeze o cariera artistica s-a apucat de inot, karate si atletism.

"Cu banii de la nunta mi-am inceput aceasta mica afacere. Am gandit un program special pentru cei mici, cu multe jocuri si exercitii inventate de mine. Unele jocuri sunt aduse de afara si le-am adaptat pentru ce am eu in sala", explica el.

Vara ii invata printre altele si jocurile copilariei lui: "de-a v-ati ascunselea", "ratele si vanatorii", "hotii si vardistii".

In sala de sport din Floresti, copii intre 3 si 10 ani fac initiere in baschet, circuite motrice, dans sportiv si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro