Profesorul Dan Pacurariu a ajuns dupa 18 ani in boxa acuzatilor pentru crima

Profesorul Dan Pacurariu a ajuns dupa 18 ani in boxa acuzatilor pentru crima

Nu mai putin de 67 de martori au procurorii in dosarul in care, la sfarsitul saptamanii trecute, l-au trimis in judecata pe profesorul universitar Dan Pacurariu (55 de ani), de la Universitatea Hyperion acuzat ca si-ar fi ucis iubita cu sange rece, in urma cu 18 ani. La mai bine de 14 ani de la crima, Pacurariu inca mai pastra numeroase obiecte strans legate de relatia sa victima: copia unui buletin de identitate pe numele fostei iubite, un bilet olograf, semnat "Mihaela", cu continutul: "Pentru Dan. Desi o vecina declarase ca, in seara crimei, il vazuse pe profesor plecand de acasa in jurul orei 21.00 si intocandu-se a doua zi dimineata, la ora 5.30, Dimitrie Pacurariu, decan al Universitatii Hyperion, persoana influenta la vremea respectiva, a spus anchetatorilor ca fiul sau nu a plecat nicio clipa de acasa in acea seara.

acum 55 luni (14 Jun 2016)

Nu mai putin de 67 de martori au procurorii in dosarul in care, la sfarsitul saptamanii trecute, l-au trimis in judecata pe profesorul universitar Dan Pacurariu (55 de ani), de la Universitatea Hyperion acuzat ca si-ar fi ucis iubita cu sange rece, in urma cu 18 ani. Cu totii sustin faptul ca profesorul este secretos, introvertit, calm, foarte posesiv si insistent, in anumite momente avand accese de violenta (ca urmare a geloziei). "Relevante sunt si constatarile din expertiza psihiatrica, stabilindu-se ca implicarea emotionala a inculpatului, atunci cand exista o relatie, nu este o implicare afectiva autentica ci una superficiala, lipsita de deschidere (...) In clipa in care se retrage in intimitatea propriei camere, da frau liber tuturor sentimentelor reprimate de-a lungul zilei.

Renumitul profesor universitar a fost retinut, la inceputul lunii martie, de procurorii Parchetului Capitalei sub acuzatia ca, in iunie 1998, a ucis-o din gelozie pe profesoara de limba chineza, Mihaela Fulga.

Dan Pacurariu a fost suspect in acest caz inca de la declansarea primelor cercetari, dar relatiile si influenta parintilor sai i-au impiedicat pe anchetatori sa-l puna sub acuzare. Tatal sau, Dimitrie Pacurariu (decedat in 2002) a fost istoric si critic literar, profesor universitar la Universitatea Bucuresti si la Universitatea Hyperion.

Cu toate acestea, politistii de la Omoruri si procurorii l-au tinut tot timpul sub supraveghere, iar acum au dovezi care il incrimineaza pe dascal si din interceptarile unor discutii ambietale. Sigur, trebuie sa tinem cont si de prezumtia de nevinovatie", spune specialistul criminolog Dan Antonescu, fost sef al Serviciului Omoruri, din Politia Capitalei.

Pe de alta parte, arata specialistul, suspectul a fost demascat de bijuteriile pe care le-a luat din casa victimei, pe care tot el i le cumparase. Obsesiile profesorului Pacurariu

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro