Profesorul care a reusit miracolul de a tine elevii la scoala intr-un liceu foarte slab. "De obicei, astfel de clase se desfiinteaza dupa un an"

Profesorul care a reusit miracolul de a tine elevii la scoala intr-un liceu foarte slab.

Profesor de mai bine de 30 de ani, George Viju se gandeste de catva timp cum impiedice abandonul scolar, prin implicarea reala a parintilor. Expert si promotor al moodle, o platforma de invatare, care ii ajuta pe profesori sa creeze cursuri online concentrate pe interactiune si construira colaborativa a continutului educational, dascalul George Viju experimenteaza de mai bine de trei ani un catalog online.

acum 91 luni (29 Jul 2016)

Profesor de mai bine de 30 de ani, George Viju se gandeste de catva timp cum impiedice abandonul scolar, prin implicarea reala a parintilor. Expert si promotor al moodle, o platforma de invatare, care ii ajuta pe profesori sa creeze cursuri online concentrate pe interactiune si construira colaborativa a continutului educational, dascalul George Viju experimenteaza de mai bine de trei ani un catalog online. De asemenea, acesta este updatat benevol si gratuit de profesor, care o data la doua saptamani introducea in catalogul online situatia elevului: note, absente, abateri scolare si chiar sanctiuni. Dupa trei ani de incercari, anul scolar 2015-2016, George Viju a pus in practica primul catalog virtual pentru o clasa de a IX-a de la Colegiul Tehnic Grigore Moisil, unul dintre cele mai slabe din oras. Accesul la note i-a ajutat pe elevi sa se mentina pe linia de plutire Faptul ca acest catalog virtual le permite parintilor sa vada notele elevilor cu doar un click, din confortul fotoliului, fara a fi necesara deplasarea la scoala, a avut efecte benefice, spre surprinderea profesorului. Daca de obicei soarta claselor cu elevi prea putin preocupati de invatatura din liceele slabe din oras este una nefasta, acestea disparand dupa un an din cauza abandonului scolar, in acest caz situatia este diferita. Acesta spune ca parintii s-au aratat foarte incantati, in special cei care sunt plecati in strainatate si nu aveau cum sa ajunga la scoala sa se intereseze de note. Dascalul a verificat inclusiv frecventa cu care elevii si parintii lor intra pe catalogul virtual si a ajuns la concluzia ca absolut toti parintii si elevii din clasa au intrat macar o data, fie si de curiozitate. George Viju ar vrea sa implementeze acest catalog virtual in intreg liceul, insa asta va implica un efort din partea colegilor sai profesori, pe care este dispus sa ii invete pas cu pas cum sa realizeze un astfel de catalog. "Cred ca in 4-5 ore ar invata cum sa faca un astfel de catalog folosindu-se de p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro