Profesorii vor face cursuri antispaga

Potrivit Metodologiei privind managementul riscurilor de coruptie, realizata de Ministerul Educatiei si pulicata in Monitorul Oficial, consilierul de integritate va avea urmatoarele atributii: "Prezinta materialele transmise de catre Ministerul Educatiei cu privire la activitatea de prevenire si combatere a coruptiei personalului, tine evidenta nominala a personalului care participa la activitatile de informare si de instruire anticoruptie, propune sefului structurii organizarea si desfasurarea unor activitati de instruire, sprijina membrii comisiei in realizarea activitatilor de monitorizare, evaluare/reevaluare a riscurilor ori de realizare a studiilor de caz".

acum 114 luni (20 Jan 2015)

Profesorii vor participa la un curs anticoruptie, in care li se vor preda norme minimale de drept penal, principii de etica si legislatie referitoare la achizitiile publice. "Profesorii au obligatia de a se perfectiona tot timpul, iar acest curs va fi considerat unul de perfectionare. Opt ore pe zi, timp de o saptamana, li se vor preda notiuni de drept penal, ne referim la infractiunile care apar in mediul lor, gen abuz in serviciu, neglijenta, trafic de influenta, fapte de coruptie, foloase necuvenite, luare si dare de mita. Cursul va mai explica norme de etica si bune practici la nivel european si legislatie despre achizitiile publice", a declarat, pentru Romania libera, secretarul general adjunct din Ministerul Educatiei, Gabriel Ispas.

Aceste cursuri vor avea finantare europeana si fac parte din strategia nationala anticoruptie pe care tara noastra si-a asumat-o fata de Uniunea Europeana.

In scoli, cadrele scolare cu probitate profesionala vor fi consilieri de integritate sau consilieri de etica, care vor gestiona chestionarele privitoare la riscul de coruptie, distribuite in scoala. Potrivit Metodologiei privind managementul riscurilor de coruptie, realizata de Ministerul Educatiei si pulicata in Monitorul Oficial, consilierul de integritate va avea urmatoarele atributii: "Prezinta materialele transmise de catre Ministerul Educatiei cu privire la activitatea de prevenire si combatere a coruptiei personalului, tine evidenta nominala a personalului care participa la activitatile de informare si de instruire anticoruptie, propune sefului structurii organizarea si desfasurarea unor activitati de instruire, sprijina membrii comisiei in realizarea activitatilor de monitorizare, evaluare/reevaluare a riscurilor ori de realizare a studiilor de caz". Pentru identificarea riscurilor de coruptie din interiorul unitatilor de invatamant, coordonatorii unitatilor de munca vor completa un chestionar cu 15 intrebari, dintre care redam cateva: "Au incercat ter... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro