Profesorii spagari au indexat mita la Bacalaureat pana la 2.000 EUR

Profesorii spagari au indexat mita la Bacalaureat pana la 2.000 EUR

Notele primite de Cristina Jucan, cinci la limba si literatura romana, 1,35 la matematica si 8 la geografie, demonstreaza ca, desi s-a incercat "ajutarea" acesteia, din cauza notei extrem de mici de la matematica, nu s-a putut face nimic.

acum 87 luni (11 Sep 2014)

In 2008, parintii ofereau 30 de euro pentru promovarea unei probe la examenul maturitatii. Acum, dupa ce in ultimii ani procurorii au prins in flagrant cativa dascali, profesorii solicita si cateva mii de euro pentru a trece elevii incorect la Bac. Inspectorului general adjunct de la Inspectoratul Scolar Cluj, Peter Tunde, cerea minimum 600 de euro pentru promovarea candidatilor nepregatiti la sesiunea de toamna a Bacalaureatului. "Fiecare din probele scrise de la examenul de Bacalaureat avea un anumit tarif stabilit de catre inculpata", se arata in referatul DNA Cluj.

Dintre cele sase cazuri, pentru care Peter Tunde a primit mita, doi elevi nici nu s-au prezentat la examen, desi parintii lor au cotizat cu sume importante de bani. De exemplu, pentru candidatii Sorin Plesa si Teodor Baciu, Tunde a primit de la mama unuia dintre cei doi, Anuta Baciu, suma de 3.400 de euro. Pentru elevii Cristina Jucan si Vasile Persa, inspectorul general scolar a primit de la parintii acestora 600 de euro, respectiv 1.700 de euro. Notele primite de Cristina Jucan, cinci la limba si literatura romana, 1,35 la matematica si 8 la geografie, demonstreaza ca, desi s-a incercat "ajutarea" acesteia, din cauza notei extrem de mici de la matematica, nu s-a putut face nimic. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro