Profesorii si elevii critica faptul ca vacanta de vara vine prea tarziu si in viitorul an scolar

Profesorii si elevii critica faptul ca vacanta de vara vine prea tarziu si in viitorul an scolar

Anul scolar 2016-2017 va incepe pe 12 septembrie, insa festivitatea de deschidere va avea loc abia pe 15 septembrie, intrucat primele zile sunt dedicate acomodarii elevilor, potrivit proiectului de structura a anului scolar urmator pus in dezbatere la sfarsitul saptamanii trecute de Ministerul Educatiei. Cum va fi organizat anul scolar 2016-2017 Anul scolar 2016-2017 va avea 35 de saptamani de cursuri, insumand 169 de zile lucratoare, exceptie facand clasele a XII-a pentru care anul scolar are 32 de saptamani de cursuri si se incheie in data de 2 iunie 2017, dar si clasele a VIII-a pentru care anul scolar are 34 de saptamani si se incheie in data de 16 iunie.

acum 89 luni (26 Jun 2016)

Anul scolar 2016-2017 va incepe pe 12 septembrie, insa festivitatea de deschidere va avea loc abia pe 15 septembrie, intrucat primele zile sunt dedicate acomodarii elevilor, potrivit proiectului de structura a anului scolar urmator pus in dezbatere la sfarsitul saptamanii trecute de Ministerul Educatiei.

In plus, fata de anul care tocmai s-a incheiat, din toamna elevii vor avea 8 zile de "Scoala altfel" ce vor fi impartite in doua perioade prima fiind programata in intervalul 12-14 septembrie, iar cea din timpul anului va fi stabilita de fiecare scoala in parte, in functie de ciclul de invatamant. Anul scolar se va incheia in 23 iunie, spre dezamagirea elevilor, dar si a profesorilor, care in ultimii ani se incing la propriu in salile de curs, in ultimele saptamani de scoala.

"Faptul ca anul scolar incepe cu Scoala altfel nu afecteaza cu nimic, pentru ca oricum in primele zile sunt mai multe de organizare, numai ca nu inteleg de ce se intind cursurile pana pe 23 iunie, cand este o caldura teribila.

Pe de alta parte, profesorul Costel Barbalata de la Liceul "Marin Preda" din Bucuresti considera ca din momentul in care nu va mai fi o perioada fixa pentru derularea programului "Scoala altfel" se va crea haos. Mai bine ar simplifica metodologia, pentru ca in acest moment, daca mergi intr-o excursie, trebuie sa fie cate un cadru didactic la 10 copii, or nu poti sa iei profesorii de la alte clase in excursie cand si ei la randul lor trebuie sa faca activitati extracurriculare", a explicat profesorul de geografie Costel Barbalata.

"Vacanta, in functie de specificul scolii si de conditiile meteo"

Presedintele Consiliului National al Elevilor, Horia Onita, spune ca elevii ar trebui sa ia vacanta pe rand in functie de regiunea in care locuiesc. Astfel, in functie de cum se dau tezele, in functie de cum se incheie mediile, scolile sa poata sa inchida portile intr-o perioada data, sa spunem intre 1 ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro