Profesorii in calduri din invatamantul universitar romanesc: "Iti plac banii? Sau ai o pasarica hamesita?"

Profesorii in calduri din invatamantul universitar romanesc:

Cel mai recent caz de acest gen este cel al conferentiarului universitar Constantin Petrovici, de 62 de ani, de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Potrivit unor surse, pe 16 si 17 iunie, cadrul universitar de la disciplina de Didactica Matematicii i-ar fi cerut uneia dintre studentele de la Facultatea de Psihologia si Stiintele Educatiei sa faca sex cu el pentru a o ajuta pe aceasta la un examen. Acestia mai arata ca cei doi au discutat mai mult, in timpul convorbirii cadrul universitar promitandu-i fetei ca, daca va face sex cu el o va ajuta sa fie admisa la Facultatea de Medicina Generala: "Eu zic asa, sa te gandesti...Bineinteles, ai sa te duci la examene, mai ai doua examene, vine vacanta...Dar dupa vacanta...oricum vei putea sa treci pe la mine...imi spui si incerc...Eu sunt la admitere, da? Scandal sexual la Facultatea de Drept Un alt scandal cu conotatii sexuale, investigat de procurorii ieseni, este cel in care lectorul universitar Cosmin D., de la Universitatea "Cuza", este acuzat de o profesoara ca ar fi hartuit-o si amenintat.

acum 96 luni (9 Jul 2016)

Cel mai recent caz de acest gen este cel al conferentiarului universitar Constantin Petrovici, de 62 de ani, de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Acesta este cercetat in prezent sub control judiciar, el fiind acuzat de infractiunea de "folosirea abuziva a functiei in scop sexual", infractiune pentru care Codul Penal prevede o pedeapsa de pana la trei ani de inchisoare.

Potrivit unor surse, pe 16 si 17 iunie, cadrul universitar de la disciplina de Didactica Matematicii i-ar fi cerut uneia dintre studentele de la Facultatea de Psihologia si Stiintele Educatiei sa faca sex cu el pentru a o ajuta pe aceasta la un examen. Ulterior, tanara a reusit sa promoveze si si-a obtinut si diploma de licenta.

Sursele juridice au mai precizat ca procurorii au la dosarul universitarului, pe langa declaratia sudentei A.B., si mai multe interceptari telefonice si ambientale dintre tanara si Constantin Petrovici, din care ar reiesi ca acesta i-ar fi cerut studentei sale sa faca sex cu el.

Tot de la Iasi este si conferentiarul Dumitru Paduraru, in trecut cadru universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie. La randul sau, acesta a fost acuzat ca a cerut favoruri sexuale de la o studenta in schimbul unor note. Paduraru a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fapta sa.

El a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie anul trecut, dupa ce o studenta de la Facultatea de Farmacie l-a inregistrat in timp ce ii pretindea favoruri sexuale in schimbul promovarii la materia Anatomie, la care Paduraru preda la UMF.

Universitarul si-a expus organul genital

Potrivit rechizitoriului, pe 26 ianuarie 2015 , Dumitru Paduraru i-a spus tinerei ca nu a luat examenul ("Examenul, stii ca nu l-ai luat acum!...Ai vazut, da?"), conducand tanara intr-un amfiteatru al universitatii, acolo unde s-a asigurat ca nu se mai afla nicio persoana.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro