Profesorii de la Colegiul "Tudor Vianu" iau atitudine in cazul controversei profesorului de matematica

Chiar dacă aceste valori morale sunt minimalizate de presă, de televiziune, chiar dacă unii părinţi lasă ca propriii copii să fie educaţi de acestea şi nu de şcoală, noi continuăm să creştem elevi avand ca reper aceste valori, iar, dacă reuşim ca din aceşti copii, care au o pregătire peste medie, să scoatem olimpici, este excelent, insă scopul nostru este de a forma oameni, adevărate caractere", se precizează in scrisoare.Totodată, ei atrag atenţia asupra modului in care mass-media a prezentat cazul profesorului de matematică despre care s-a spus că ar fi zis elevilor că va da un punct in plus la teză celor care-l roagă in genunchi.

acum 79 luni (9 Feb 2016)

Mai mulţi profesori de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" au postat, luni, o scrisoare deschisă in care atrag atenţia asupra deficienţelor sistemului de invăţămant romanesc, care nu ii impiedică, insă, să işi facă meseria, potrivit site-ului mateinfo.ro. Chiar dacă aceste valori morale sunt minimalizate de presă, de televiziune, chiar dacă unii părinţi lasă ca propriii copii să fie educaţi de acestea şi nu de şcoală, noi continuăm să creştem elevi avand ca reper aceste valori, iar, dacă reuşim ca din aceşti copii, care au o pregătire peste medie, să scoatem olimpici, este excelent, insă scopul nostru este de a forma oameni, adevărate caractere", se precizează in scrisoare.Totodată, ei atrag atenţia asupra modului in care mass-media a prezentat cazul profesorului de matematică despre care s-a spus că ar fi zis elevilor că va da un punct in plus la teză celor care-l roagă in genunchi. Neavand resursele invăţămantului particular, noi trebuie să facem lecţii de calitate cu clase avand 30-35 de elevi, trebuie să ţinem cercuri cu olimpici care au alte nevoi decat ceilalţi elevi, trebuie să facem faţă presiunii unora dintre părinţii care vor doar note mari, fără a fi interesaţi de evoluţia propriilor copii, de valori, cunoştinţe sau competenţe", precizează sursa citată.

Citeşte şi: Miting la Liceul Tudor Vianu, pentru susținerea profesorului de matematică

Mai mult, ei atrag atenţia asupra performanţelor atinse de elevii liceului, la care contribuie "raporturile concrete zilnice dintre profesor şi elev", in ciuda deficienţelor existente in sistemul de invăţămant. astfel că noi incercăm să fim cat mai aproape de nevoile elevului, aplicand de fiecare dată metode inovatoare de predare şi de evaluare. Cu toate aceste impedimente, in ultimii ani avem zeci de premii la olimpiadele internaţionale de matematică, informatică, fizică şi chimie, avem o echipă de teat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro