Profesorii critica guvernul Ciolos: "Cum putem atrage tinerii catre studiu, profesorii catre catedre, cand principala lor grija ramane subzistenta cotidiana?"

Profesorii critica guvernul Ciolos:

Profesorii mai atrag atentia ca a da Educatiei bani doar pentru subzistenta si a intari institutiile coercitive "poate fi un semnal bun pentru un stat care se teme de o eventuala esuare, nu pentru un stat care isi doreste sa faca pasi in eliminarea inegalitatilor fata de alte state europene."

acum 93 luni (16 Dec 2015)

Reprezentantii profesorilor reproseaza guvernului Ciolos ca prioritatea educatiei nu se reflecta si in realitatea bugetara. "Mesajul dumneavoastra ascunde un subton ingrijorator in care Educatia este unul dintre ministerele pierzatoare la distributia bugetului, procentul de fonduri alocate fiind, asa cum se prefigureaza din executia bugetara pentru anul 2015, sub cel din anul bugetar precedent. Nu am inteles acest dublu mesaj, pentru ca nu pot intelege cum intr-o perioada in care principalele organisme financiare apreciaza cresterea economica a Romaniei, Educatia ramane din nou printre codase. Cum putem construi o Romanie asa cum ne-o dorim, daca nu avem bani de cercetare, de burse doctorale, de salarii pentru profesori si investitii in infrastructura precara din invatamant?

Mai departe, reprezentantii profesorilor spun ca "Romania trebuie sa-si schimbe filozofia in ceea ce priveste finantarea Educatiei, acest domeniu are nevoie de o crestere constanta, sustenabila, e adevarat, dar de o sporire a veniturilor si asa modeste, nu de experimente neoliberale care presupun costuri pentru viitoarele generatii".

Profesorii mai atrag atentia ca a da Educatiei bani doar pentru subzistenta si a intari institutiile coercitive "poate fi un semnal bun pentru un stat care se teme de o eventuala esuare, nu pentru un stat care isi doreste sa faca pasi in eliminarea inegalitatilor fata de alte state europene." ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro