Profesorii contraataca. Ce-au dascalii impotriva Statutului Elevului

Profesorii contraataca. Ce-au dascalii impotriva Statutului Elevului

Profesoara Monica Mocanu din Buzau spune ca se bucura de faptul ca in ultimii ani elevii sunt atat de eficienti si dedicati in efortul lor de reprezentare, insa crede ca excesul de reglementare poate duce la situatii debusolante. Adriana Saftoiu: Multi profesori practica o relatie de stapan-supus Adriana Saftoiu, blogger adevarul.ro, spune ca ceea ce arata, de fapt, solicitarile elevilor este relatia dintre profesori si elevi, care este "inchistata in obiceiuri si atitudini care fac nefunctionala o relatie extrem de importanta pentru dezvoltarea unui copil".

acum 49 luni (6 Jan 2016)

Dascalii nu sunt incantati sa-si piarda din ascendentul asupra elevilor, drept pentru care nu sunt de acord cu mai multe dintre propunerile acestora, cum ar fi contestarea notelor si anuntarea in prealabil a testelor scrise.

Profesorul de Fizica, Marius Nistor, liderul Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret", critica pana si dreptul prin care opiniile proprii sa nu fie cenzurate in timpul orelor. "Credeti ca toti elevii din Romania sunt ca la Sava sau Lazar (primele doua colegii nationale din tara).

"Din pacate, in scolile din Romania nu avem egalitate intre scolile de elita si restul unitatilor de invatamant. In ceea ce priveste dreptul de a nu le mai fi confiscate obiectele personale la scoala, liderul de sindicat spune rastit ca nu a intalnit profesori care sa faca asa ceva. Intr-o democratie nu avem numai drepturi, exista si reguli care trebuie respectate, doar ca la noi regula e ca nu trebuie respectata nicio regula", a spus Nistor. Profesoara Monica Mocanu din Buzau spune ca se bucura de faptul ca in ultimii ani elevii sunt atat de eficienti si dedicati in efortul lor de reprezentare, insa crede ca excesul de reglementare poate duce la situatii debusolante. "De pilda, impotriva unor profesori care poate sunt mai putin . Spre exemplu, propunerea de a fi contestate notele sau obligativitatea ca lucrarile sa fie anuntate cu trei zile inainte - daca ai formular de feedback pentru profesori, adaptat varstei elevilor, nu cred ca ar mai trebui prevazuta posibilitatea contestarii notei curente. Iar in conditiile in care se explica limpede ce obiectiv are un test scris, nu cred ca mai e cazul de obligativitatea anuntarii cu trei zile inainte. Riscul cel mai mare este transformarea profesorilor intr-o tabara adversara, cu care relatiile sa fie unele de forta. Sava" din Bucuresti spune ca "daca exista buna credinta de ambele parti (elev, respectiv profesor) se poate aplica. Paradoxul este ca daca exista aceasta buna-credinta, problema c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro